Gå til sidens hovedinnhold

- Små tegn til bedring for prins Friso

Men prognosene er fortsatt svært usikre.

(SIDE2): Det nederlandske hoffet sendte mandag ut en pressemelding som bekrefter at prins Friso viser små tegn til bedring. Legene tar fortsatt forbehold, og sier det vil gå flere måneder før man vet mer om det er noen reell forbedring i prinsens helsetilstand.

Prins Friso, som er dronning Beatrix’ nest eldste sønn, ble tatt av et snøskred i østerrikske Lech 17. februar i år. Prinsen ble liggende begravd under snøen i lang tid før han ble hentet ut, og har siden ligget i koma.

«Minimal bevissthet»
Friso ble først behandlet på sykehus i Innsbruck, men siden flyttet til London, hvor han var bosatt med sin kone Mabel og parets to døtre. I lang tid viste prinsen ingen tegn til forbedring, men i slutten fortalte biskop Desmond Tutu, som er en venn av familien, at Friso hadde åpnet øynene og smilt gjenkjennende til Mabel under et sykebesøk.

Siden skal prins Friso flere ganger ha vist tegn til det som omtales som «minimal bevissthet», men prognosen er fortsatt svært usikker, og legene som behandler ham er ikke spesielt håpefulle med tanke på en reell forbedring. Det vil fortsatt ta mange måneder før det er mer klarhet, heter det i pressemeldingen.

Den nederlandske kongefamilien takker igjen pressen for at den har utvist tilbakeholdenhet etter ulykken, og ber om at media fortsatt respekterer familiens privatliv.

Taus Willem-Alexander
Prinsesse Mabel takker også alle de som har sendt henne lykkeønskninger i den vanskelige tiden etter Frisos ulykke:

- Dette er den tøffeste perioden av livet mitt. Min kjærlighet til Friso, støtte fra familie og venner, og mange meldinger av sympati gi meg styrke i denne vanskelige tiden.

«Minimal bevissthet», som tilstanden til Friso kalles, betyr ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf at en pasient i koma etter lang tid av og til kan svare på spørsmål eller reagere på omgivelsene.

Frisos storebror, tronarvingen Willem-Alexander, er for tiden på besøk i Brasil, men valgte under et pressemte mandag å ikke kommentere meldingen om endringene i brorens helsetilstand.Reklame

Opptil 50 prosent på turbukser hos Anton Sport

Kommentarer til denne saken