Gå til sidens hovedinnhold

Harry må på takt- og tonekurs

Prinsen har glippet med uttalelser som ikke passer seg for en kongelig...

(SIDE2): Det er det militære som har tatt affære etter at prins Harry (24) igjen har tråkket ut i det og kommet med heller lite politiske korrekte uttalelser.

Harry er for tiden i gang med militær utdannelse ved Sandhurst militærakademi, og det er hans øverstkommanderende som mener Harrys rolle som offiser kan svekkes ved at han kommer med rasistiske uttalelser.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Intensivert kurs
Han fikk disiplinærstraff for «pakkis»-kommentaren sin tidligere i år og for en fornærmende kommentar om et muslimsk hodeplagg, og nå må han altså innfinne seg på takt- og tonekurs for å lære seg hvor ufine hans kommentarer er.

Prinsen har tidligere måtte gå på et lignende kurs (noe som tydeligvis var lite fruktbart), men denne gangen skal opplæringen blir mer intensivert, skriver den britiske avisen The Telegraph. Det holdt ikke med nok en unnskyldning fra den nysingle prinsen.

Hans mange kommentarer er blitt skrevet inn i hærens arkiver, men en eldre offiser forteller ifølge avisen at Harrys arkiver ikke kommer til å bli brukt mot ham senere.

Les også:- Vår lille pakkisvenn

Siste glipp
Den siste glippen i en rekke av politisk ukorrekte uttalelser fra prinsen kom etter at Harry sa til komiker Stephen K. Amos at han «ikke hørtes ut som en svart mann».

For fire år siden stilte Harry opp i naziuniform på kostymefest - noe som skapte mildt sagt furore i det britiske kongehuset. Bildene av nazi-Harry gikk sin triste seiersgang verden over.

Militæret ønsker altså å rette opp i Harrys mange uttalelser (som han muligens har arvet fra bestefar prins Philip...?).

Har unnskyldt seg
Harry har beklaget uttalelsene på det sterkeste og sier selv at de ble sagt på tull og at han aldri mente noe vondt med det.

- Prins Harry forstår hvor fornærmende uttalelsene har vært og er veldig lei seg hvis de er blitt tatt ille opp. Han ønsket aldri å mobbe sin kamerat, sier en talsmann for prinsen ifølge den britiske avisen.

Kommentarer til denne saken