Gå til sidens hovedinnhold

Prins Harry til krigen i Afghanistan

Ferdigutdannet som helikopterpilot.

(SIDE2): Prins Harry skal sendes til fronten i Afghanistan etter at han har fullført sin utdanning som helikopterpilot, opplyser det britiske forsvarsdepartementet.

Den 27 år gamle prinsen, som i 2008 tjenestegjorde som infanterisoldat i Helmand-provinsen, skal tjenestegjøre i den enheten som oftest er involvert i direkte kamphandlinger i Afghanistan, skriver Daily Mail.

Åpenhet om oppdraget
Kilder ved hoffet opplyser til avisen at prins Harry ser fram til å få gjøre sin plikt som soldat, etter at han har fullført et 18 måneder langt knallhardt treningsprogram med glimrende resultater.

Sist gang prinsen tjenestegjorde i Afghanistan, ble dette forsøkt holdt hemmelig av hensyn til Harry sikkerhet, men denne gangen har britiske myndigheter valgt åpenhet. Årsaken til dette er at det er mye tryggere å tjenestegjøre som pilot enn på bakken.

Blant de beste i sitt kull
Prins Harry skal etter planen tilbringe fire måneder i Afghanistan, men det er ikke kjent når oppdraget skal påbegynnes. Harrys eldre bror, prins William, tjenestegjør for tiden i søk- og redningstjenesten til RAF på Falklandsøyene.

Den 27 år gamle prinsen er kåret til beste annenpilot og skytter i sitt kull på rundt 20 personer, opplyste det britiske forsvarsdepartementet torsdag, ifølge NTB.