(SIDE2): Søndag var det duket for dåp i landsbyen Møgeltønder der prins Joachim (40) og prinsesse Marie (33) bor med sin tre måneder gamle prins og Joachims sønner Felix (6) og Nikolai (9).

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Oppkalt
Den lille prinsen fikk i tradisjon tro fire navn og heter Henrik Carl Joachim Alain, skriver BT.dk. Dermed er han oppkalt etter både farfar prins Henrik, morfar Alain og pappa Joachim. Carl tror danskene den lille prinsen har fått etter den første svenske bernadottekonge i Sverige.

Ifølge den danske nettavisen var det en svært så stolt farfar som fulgte sitt nyeste barnebarn til dåpen med resten av den danske kongefamilien.

– Det er et pent navn, sa en smilende prins Henrik til avisen.

Se bilder fra dåpen nederst i saken!

Stille
Det var ikke bare stolte besteforeldre i dåpen, foreldrene selv var også svært så glade da de endelig kunne røpe den lille guttens navn. Det har gått nesten tre måneder siden prinsen ble født, men i kongelige dansk tradisjon er det ikke vanlig å røpe navnet før på dåpsdagen.

Lilleprinsen skal ha sovet under mesteparten av dåpen og tatt det hele med knusende ro, men ifølge BT tok søskenbarna Christian (3) og Isabella (2) over hele showet i kirken.

Kronprinsesse Mary var sammen med Maries brødre Benjamin Grandet og Charles Cavallier, og vennene Britt Davidsen Siesby og Christian Scherfig faddere for den lille ny prins.

Det er andre gang Møgeltønder kirke holder en kongelig barnedåp. I oktober 2002 ble den lille prinsens bror Felix døpt i kirken, mens storebror Nikolai ble døpt i Fredensborg kirke i 1999.

2209