Gå til sidens hovedinnhold

Tvillingene fyller år

De små kongelige tvillingene feirer sin første bursdag.

(SIDE2): Prins Vincent og prinsesse Josephine fyller ett år den 8. januar, og det feires selvsagt hjemme på Frederiks VIIs slott sammen med storesøsken prins Christian (6) og prinsesse Isabella (4) og stolte foreldre.

Da tvillingene kom til verden for ett år siden var det en aldri så liten sensasjon. Det har aldri blitt født tvillinger inn i det europeiske kongehusenes tronfølgerrekke - i det minste ikke så nær tronen som disse to små er.

Mektige navn
I korrekt kongelig tradisjon har barna fått fire navn. Den lille prinsen ble døpt Vincent Frederik Minik Alexander. Det første navnet, som brukes i det daglige, er inspirert av bestefar prins Henriks franske røtter. Navnet betyr «å erobre». Det andre navnet er selvsagt etter pappaen, kronprins Frederik (43). i tillegg skal alle danske prinser ha med enten Christian eller Frederik i navnet sitt.

Minik har han fått fra Grønland, et populært navn som kan brukes til begge kjønn. Alexander er et populært navn både i kronprinsesse Marys (39) familie og i Danmark, og har den maskuline betydningen «forsvarer av menn».

Elvis?
Den lille prinsen kom altså først til verden, 26 minutter før sin søster og er fjerde i tronrekkefølgen. Da kronprinsen skulle snakke med pressen spøkte han om å gi sønnen navnet Elvis - siden 8. januar også var fødselsdagen hans.

Minstejenta
Prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda er kronprinsparets yngste, og for tiden den yngste i kongefamilien. Denne måneden venter også onkel Joachim og tante Marie et barn til, så da får hun og broren en lekekamerat i nær alder.

Kronprinsparets datter er oppkalt etter Marys gode venninne og barnas gudmor Josephine Rechner. Men navnet er også svært populært i Danmark og Australia. Den lille prinsessen har også fått en grønlandsk navn - Ivalo betyr «sene, tråd, sene». Mathilda er av tysk opprinnelse, men også populært i Australia - det betyr «mektig i kamp».

Barna ble døpt 14. april i Holmens kirke og faddere var blant annet prinsesse Marie, prins Carlo, hertug av Castro, tante Patricia Bailey, greve Bendt Wedel og Birgitte Handwerk til tillegg til gudmor Josephine Rechner.

Rolig feiring
Det kan antas at det blir en liten feiring med familien på dagen, og selvsagt flagging på slottet - siden begge barna er kongelige høyheter.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken