(SIDE2): Det var en svært opplagt prins William (27) som deltok under helgens Bafta-utdeling i Royal Opera House i London.

William har tatt over som president, den femte i rekken, for British Academy of Film and Television Arts (BAFTA).

Prinsen følger i fotsporene til regissør, skuespiller og produsent lord Richard Attenborough (storebroren til sir David Attenborough) som har vært president de siste årene.

Les mer om helgens Bafta: Knuste Avatar
Alt om kjolene: Søtt og sexy

- En stor ære
- Jeg er veldig takknemlig overfor lord Attenborough som har utnevnt meg til hans etterfølger, sier prins William ifølge The Sun.

Prinsen beskriver rollen som en stor ære, og hadde håpet at Attenborough hadde vært frisk nok til å overvære søndagens prisutdeling. Richard Attenborough er 86 år gammel, og hans helse har skrantet de siste par årene. Derfor var det på tide å gi stafettpinnen videre.

Skrøt
27-åringen holdt tale og hyllet Storbritannia som ledende i verden på kulturelle prestasjoner innen film og TV.

- Fra Shakespeares dager til vår egen «Shakespeare in Love», britiske skuespillforfatter, manusforfattere, skuespillere, filmskapere og nå også videospilldesignere leder an globalt, kanskje ikke når det gjelder ressurser, men utvilsomt i talent og innovasjon, skryter prinsen.

- Jeg føler meg særlig beæret av denne oppgaven, siden familie min alltid har hatt en nær forbindelse med Bafta gjennom dens historie, sier William.

Den britiske kongefamilien har opp igjennom årene alltid hatt en sterk tilstedeværelse under det som beskrives som det britiske Oscaren. Williams bestefar, prins Phillip (88), var Baftas første president i 1959.

Dronning Elizabeth (83) og prins Phillip donerte royalties fra filmen «The Royal Family» i 1972 til akademiets hovedkvarter i London. Williams tante, prinsesse Anne (59), har også vært president.

2915

Kilder: Baftas hjemmeside, Daily Mail og The Sun