Gå til sidens hovedinnhold

Nå trener han til kongerollen

- Jeg vil ikke bli en usynlig konge, sier prins William.

(SIDE2): Det er ikke ofte det britiske kongehuset snakker ut om planene til prins William (27) og prins Harry (25), og i alle fall ikke Williams kommende rolle som kronprins og dernest konge.

Men ifølge Hello Magazine er allerede prinsen i full gang med å stake ut den veien og posisjonen han vil ta i årene som kommer. William skal ha sagt at han har ambisjoner om å bli en synlig konge og ønsker å utdanne seg videre innenfor det militære.

Prinsen avsluttet nettopp en åtte måneders trening for å få sine første vinger som RAF-pilot, men han har planer om å jobbe og utdanne seg videre de neste tre årene.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Øker ansvaret
Det var i desember at planer om en endring i prinsens rolle ble kjent. Prins William reiser blant annet på et offisielt besøk til New Zealand i midten av denne måneden på vegne av sin bestemor, dronning Elizabeth.

Deretter reiser han på en tre dagers uoffisiell tur til Sydney og Melbourne. Prinsen skal ifølge den australske statsministeren Kevin Rudd ha et ønske om å bli bedre kjent med landet.

Besøket regnes som en del av Williams økende ansvar, og ifølge en talsperson på vegne av det britiske hoffet vil han bare få flere og flere oppgaver i årene som kommer.

- I løpet av de neste årene, vil prins William først og fremst konsentrere seg om sin militære karriere, men også få flere offisielle oppdrag og andre oppgaver han interesserer seg for, sier en talsperson ifølge Hello.

Vil ikke overkjøre
I Storbritannia er oppmerksomheten rundt William og Harry langt større enn rundt deres far, prins Charles. Noen har spekulert i at de heller ønsker William på tronen enn Charles, men den unge prinsen selv ikke ønsker å gjøre noe som kan undergrave hans fars arbeid.

William vet bedre enn noen hvor hardt faren jobber, og ifølge kilder til det britiske magasinet, vil ikke William bli satt i en offisiell kongelig posisjon før tiden.

Kommentarer til denne saken