Gå til sidens hovedinnhold

Brudeparets vogn står klar

William og Catherine kjører standsmessig.

(SIDE2): Etter at vielsen i Westminster Abbey er over, kjører Storbritannias mest omtalte brudepar – William og Catherine – gjennom Londons gater i en staselig gammel vogn.

Den staselige gamle landaueren ble bygget til kroningen av kong Edward VII i 1902, og er den samme som Williams far brukte da han ble fraktet til St. Pauls Cathedral for å gifte seg med Lady Diana Spencer i 1981.

Prins Charles og prinsesse Diana kjørte sammen i vognen etter vielsen, og den ble også brukt da prins Andrew i 1986 giftet seg med Sarah Ferguson.

Har backup-plan
Vognen brukes jevnlig av dronning Elizabeth, blant annet når hun mottar utenlandske statsoverhoder på statsbesøk. Landaueren er for øvrig ganske romslig, rett og sett fordi den ikke skulle bli for trang for kong Edward VII, som var en ganske omfangsrik mann.

Dersom det skulle bli regnvær på bryllupsdagen 29. april, blir «1902 State Landau» erstattet av en innebygd vogn – «The Glass Coach». Glassvognen ble bygget i 1881, og ble kjøpt av kongefamilien til George Vs kroning i 1911. Denne vognen har tidligere blitt brukt til å frakte en rekke kongelige bruder til kirken, men Catherine Middleton har altså valgt å kjøre til kirken i bil i stedet.

Charles og Camilla sist
Prosesjonen fra Westminster Abbey vil bestå av fem vogner. Bak den gjeveste vognen med brudeparet, kommer to Ascot-landauere, som skal frakte prins Harry og Pippa Middleton, som er forlovere for henholdsvis sin bror og søster, samt alle brudepikene og pasjene.

I den fjerde vognen kommer så dronning Elizabeth og prins Philip, hertugen av Edinburg. Og i den femte og siste vognen sitter brudeparets far, prinsen av Wales sammen med sin kone Camilla, hertuginnen av Cornwall, sammen med brudens foreldre.

Sjekk de staselige kjøretøyene her:

4152

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken