Gå til sidens hovedinnhold

- Nå gifter de seg

Minnemynt setter fart i bryllupsspekulasjonene.

(SIDE2): En person ansatt ved myntfabrikken The Royal Mint påstår ifølge den britiske avisen Daily Mail at bryllupet mellom prins William (28) og Kate Middleton (28) nærmer seg med stormskritt.

Grunnen? Planleggingen av en minnemynt fra bryllupet skal allerede være godt i gang, hevder kilden. En støpeform med portrett av Kate og William er allerede laget. Det betyr dermed at man kan gå i gang med å trykke minnemyntene når en bryllupsdato er satt.

Vet ikke dato ennå
Arbeiderne ved myntfabrikken i Llantrisant nær Cardiff skal alle sammen ha fått munnkurv om planene, men siden ryktet allerede er lekket, får det igjen spekulasjonene igjen høyt om et kongelige bryllup i Storbritannia neste år.

Clarence House hevdet overfor den britiske avisen at de ikke kjente til myntplanleggingen. Men en senior medhjelper ved det britiske hoffet røpet overfor avisen at det blir bryllup, men ingen vet når.

- Vi vet ikke datoen, bare William og Kate gjør det. Jeg tror ikke de kommer til å si noe før det er nærmer seg. William holder kortene tett til brystet, sånn er hans naturlige væremåte, sier kilden.

Kilden sa videre at det ikke er kjent ved hoffet at en mynt er planlagt, og at hvis en slik minnemynt skal være en del av den offisielle bryllupskolleksjonen, så ville de visst om det.

Stor business
Da det svenske kronprinsesseparet giftet seg ble det både lansert minnemynter, servise og andre små suvenirer - både offisielle og mindre offisielle, og det var stor business. I Storbritannia skal det være flere selskaper foruten myntfabrikken som jobber intern hvis en nyhet om en kongelige forlovelse kommer om kort tid.

Selv om myntfabrikken ikke har fått noen offisiell bestilling fra det britiske hoffet, så er det dem som står bak flere at minnemyntene som er lansert på vegne av dronning Elisabeth de siste årene. Så når en mynt lanseres vil det etter all sannsynlighet være The Royal Mint som står bak.

Neste år?
Mange har hatt 2012 som et hett tips for bryllup, men nå tror flere britiske bookingselskaper og medier at det kan bli allerede neste år.

2011 vil i så fall være et minneverdig år for den britiske kongefamilien, og ikke minst for William selv. Moren hans, prinsesse Diana, ville fylt 50 år i august, og det vil være 30 år siden hun giftet seg med prins Charles (61). Bestefar prins Philip fyller 90 år neste år.

Den mye omtalte paret bor for tiden i Nord Wales der prinsen jobber som redningspilot for RAF. For bare et par uker siden gjorde han sitt aller første skikkelig redningsaksjon.

Les mer her:Prinsen blir bare tøffere og tøffere

Les også:- Lever som mann og kone

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken