(SIDE2): En uke etter bryllupet er det «business as usual» for det ferske hertugparet av Cambridge. Prins William er tilbake i tjeneste i den militære søk- og redningstjenesten RAF Valley og har deltatt i redningsaksjoner denne uken, mens kona Kate torsdag dukket opp med handlevogn på supermarkedet Waitrose.

To redningsaksjoner
RAF Valley bekrefter overfor BBC at prins William var mannskap på et Sea King-helikopter som tidligere denne uken kom til unnsetning da en 70 år gammel mann fikk hjerteinfarkt under en fjelltur i Snowdonia. Mannen ble hentet ned fra Lliwedd-fjellet (898 m.o.h.) onsdag kveld.

Etter at han var fraktet til sykehuset i Bangor, returnerte helikopteret til fjellene for å hente ned fire menn fra Crib Goch (1085 m.o.h.) etter at en av dem fikk problemer med høyden og følte seg dårlig.

Handlet middagsmat
Hverdagen har også innhentet hertuginnen av Cambridge. Torsdag dukket Kate opp på et lokalt supermarked for å handle mat, og avisen Daily Mail gjør et poeng ut av at hun som en helt vanlig husmor selv trillet handlevognen.

Kate fylte flere handleposer som hun selv lastet inn i sin Audi A3. Hertuginnen smilte til andre handlende og til fotografen som knipset bildene, da hun selv trillet handlevognen tilbake til butikken etter at den var tømt.

Besøker California i juli
- Mange la ikke engang merke til hvem det var, selv om hun sannsynligvis er den mest kjente personen i verden akkurat nå, forteller et øyenvitne til Daily Mail. Helt vanlig er hun dog ikke. Under handleturen ble hun passet på av tre politimenn som fulgte etter henne i en følge bil da Kate selv kjørte tilbake til huset som hun og William bor i på Anglesey, en øy helt nordvest i Wales.

Torsdag ble det kjent at hertugparet skal på et tre dager offisielt besøk til California rett etter at de har avsluttet et ni dager langt besøk i Canada i juli.

Faksimile fra Daily Mail: