Gå til sidens hovedinnhold

- Papparollen har gjort meg så emosjonell

Rørt William forteller om hvordan farskapet har endret ham i ny dokumentar.

(SIDE2): Om kort tid er det to måneder siden prins William (31) ble pappa for aller første gang.

22. juli kom prins George Louis Alexander til verden. En stolt og smilende hertuginne Catherine (31) og Willam viste ham fram for hele verden dagen etter, og deretter begynte livet som småbarnsforeldre med store omveltninger som nattevåk, bleieskifte og nye rutiner. I den ny dokumentaren «Prince William’s Passion: New Father, New Hope» som skal vises på ITV og CNN forteller han nå om hvordan farskapet har forandret ham, noe han selv beskriver som uventet. Han skal ha blitt svært rørt da han fortalte om sin ferske rolle, og hvordan det påvirker hans arbeid.

- De siste ukene har for min del vært en veldig følsom opplevelse, noe jeg aldri trodde jeg ville føle. Selv om det bare har vært en kort periode, så har mange ting allerede påvirket meg sterkt., sier han ifølge den britiske avisen Sunday Express.

Brenner for dyrene
Hans sier at farsrollen helt klart har økt beskytterinstinktene hans, og hans økende vilje og ønske om å stå opp for de sårbare i samfunnet - både mennesker og dyr. Dokumentaren tar særlig for seg Williams arbeid med truede dyrearter i Afrika, og prinsen blir rørt til tårer når han ser videoklipp der neshorn med avkappet horn blir etterlatt for å blø i hjel.

- Når jeg ser et slikt klipp hvor det så mange følelser og så mye følelse pakket inn i bevaring og miljø, det er bare så mektig. Dyrelivet er så ekstremt sårbart, og jeg føler et stort beskytterinstinkt, enda mer nå som jeg har blitt far, og det er derfor jeg blir så følsom. En ønsker jo å stå opp for de sårbare og de som trenger å beskyttes. Elefanter, neshorn og andre utsatte dyr som blir forfulgt har ikke en stemme, sier prinsen.

Han blir sint over behandlingen av særlig de utdøende neshornene som stadig blir offer for krypskyttere. Han ønsker å sette langt mer fokus på å bevare dyrelivet.

- Krypskyting er det verste jeg vet, og jeg er ikke en person som kommer til å gi opp på det området, sier William.

Dyrevenn
Prinsen har alltid hatt et bankende hjerte for Afrika siden han for første reiste hit som tenåring. I årenes løp har han feriert på kontinentet, han har jobbet med dyrevernprosjekter, og ikke minst - i Kenya fridde hans til sin Kate. Han sier i dokumentaren at han alltid vil jobbe for og med Afrikas dyreliv.

Ifølge eksperter er de fem artene i neshornfamilien nær utryddelse, og muligens vil de være borte i løpet av de neste femti årene. Av de hvite neshornene lever det i dag rundt 16.000 i Sør-Afrika, mens det totalt finnes drøye 17.000 hvite neshorn igjen. Av de svarte neshornene på samme kontinent finnes det om lag 2400. Elefantpopulasjonen i de afrikanske landene har falt med hele 65 prosent siden 60-tallet, og i dag teller det omtrent 450.000 dyr igjen. Også geparden er truet, og i dag eksiterer det om lag 12.000 i det fri, men det kun er 20.000 løver igjen.

William sier at hans første møte med elefanter og geparder var svært spesial opplevelse. Og at han har det raske kattedyret som en av sine store favoritt.

- De kan ligge helt musestille, så plutselig - de er helt perfekte drapsmaskiner. De er elegante, måten de ser på deg på, de kommer høyt opp på min liste, sier han.

Han legger skjul på sin forpliktelse til kontinentet.

- Afrika har påvirket meg følelsesmessig og mentalt. Det er magisk. Hver gang jeg reiser tilbake hit gir det meg nye ting. Dette er en livslang forpliktelse, og jeg vil alltid være involvert ... uansett hva, understreker William.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken