(SIDE2): Hun er bare åtte år gammel - barnebarnet til den japanske keiseren, Akihito (76).

Nå har den lille prinsessen blitt tatt ut av skolen etter at hun lidd av en rekke angstanfall og mye vondt i magen.

Mobbet
Ifølge Hello Magazine har prinsesse Aiko blitt behandlet tøft og mobbet av sine medelever ved barneskolen Gakushuin i Tokyo.

Prinsessen har derfor blitt tatt ut av skolen, og har oppholdt seg hjemme en ukes tid.

Tøft
Nyheten om at Aiko blir mobbet betyr igjen svært tøffe tak for pappa kronprins Naruhito (50) og mamma kronprinsesse Masako (46).

Masako har lidd av depresjoner de siste seks årene, og man har antatt at en av grunnene til det er fordi paret ikke har klart å få en mannlig arving til tronen, og bare ett barn.

Masako, som er høyt utdannet fra eliteuniversitetene Harvard og Oxford, og jobbet for det japanske utenriksdepartementet, skal ha slitt med sin kronprinsesserolle. Ingen privatliv og under konstant oppsyn, har Masako hatt det tøft de siste årene.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Lovendringsdebatt
Da prinsesse Aiko ble født i 2001 ble det mye debatt rundt arveretten til Krysantemumtronen, som er det eldste sammenhengende monarkiet i verden.

Det er ifølge loven kun menn som kan arve tronen, det til tross for at Japan har hatt seks kvinnelige keiserinner av i alt 125 keisere i landets historie.

Mannlig arving
Ingen mannlig arving har blitt født inn i Japans keiserfamilie siden 1965, da prins Akishiko, ble født. Inntil 2006.

Da fikk kronprins Naruhitos bror Akishiko og hans kone prinsesse Kiko en sønn, prins Hisahito, og han er i dag den tredje i rekken til tronen.

En lovendring om arveretten til tronen ble framsatt i 2005, uten at det første fram. Prinsesse Aiko har fortsatt ingen arverett.

Japan har i dag et konstitusjonelt monarki, i likhet med Norge.