(SIDE2): Prinsesse Aiko (8) ble tidligere i år mobbet så mye av medelever ved den private barneskolen Gakushuin i Tokyo at hun ble tatt ut av skolen. Åtteåringen skal ha kommet hjem med angst og magesmerter, og da mente foreldrene kronprins Naruhito (50) og kronprinsesse Masako (46) at datteren ikke trengte å slite med de problemene mer.

Nå ryktes det at den lille prinsessen blir sendt til Europa på internatskole.

Ble slått
Ifølge flere japanske nettaviser er en av skolene som kan være aktuelle en luksuriøs og kostbar internatskole i Sveits. En annen privatskole som kan være aktuell ligger i Australia.

Aiko ble slått og sparket av en gutt på barneskolen, og også kalt stygge ting. Skolen skal ikke ha klart å løse problemet med mobbingen av åtteåringen, og resultatet ble derfor at hun ble tatt ut av skolen i to måneder.

Fulgt av mamma
Aiko holdt seg borte fram til mai i år, og da hun begynte igjen i april ble hun fulgt av mamma og ved flere anledninger også pappa Naruhito. Aiko fulgte bare undervisningen sporadisk. Kronprinsesse Masako har selv lidd av depresjoner de siste seks årene, og saken med datteren skal naturlig nok ha vært vond for foreldrene.

Om løsningen blir internatskole er det fortsatt ingen ved det japanske hoffet som ønsker å uttale seg om, skriver Japan Today.

Få nytt fra Side2: Klikk her!