Gå til sidens hovedinnhold

Saudisk prinsesse presset for millioner

Falsk sjeik krever millioner. Prinsessen nekter å betale.

(SIDE2): Prinsesse Basma Bint Saud har gått ut i britiske medier etter at en mann har forsøkt å presse henne til å betale 320.000 pund - tilsvarende 2,75 millioner kroner. Pressmiddelet er ifølge Daily Mail en privat video hvor prinsessen både røyker og kaster et slengkyss, og det hele skjer uten at hun er tildekket på håret.

For vestlige ører virker det usannsynlig at en så uskyldig video kan brukes som pressmiddel, men i det strengt muslimske Saudi-Arabia, prinsesse Basmas hjemland, kan videoen virke sjokkerende og vekke harme.

Prinsessen lar seg imidlertid ikke vippe av pinnen, og valgte å gå ut offentlig med utpressingsforsøket, fremfor å betale. Prinsesse Basma har i en rekke år bodd i London, hvor hun har jobbet for menneskerettigheter i hjemlandet.

Utpressingsforsøket startet ifølge Daily Telegraph da prinsessen tilbrakte juleferien på The Gleneagles Hotel i Skottland. Hun fikk en Facebook-melding fra en mann som hevdet å være en av hennes venner, ifølge prinsessen en sjeik i 30-årene fra De forente arabiske emirater.

Kontaktet av «venn»
Prinsesse Basma oppdaget seinere at mannen hadde hacket Facebook-kontoen hennes.

- Han sendte meg en melding hvor han fortalte hvor imponert han var av mitt arbeid og mine artikler, og at jeg var en helt i den arabiske verden, forteller prinsessen.

Hun fortsatte å korrespondere med mannen, og de hadde en lang videosamtale over nettet like etter jul.

- Han var en ung mann. Han begynte å bli veldig emosjonell, og sa at han ville komme på besøk, og at jeg måtte treffe ham. Han sa at han var veldig tiltrukket av meg, men samtidig begynte jeg å bli mistenksom, forteller prinsesse Basma.

Hun opplevde at mannen, som lignet på hennes venn sjeiken, forsøkte å få henne til å komme med seksuelt ladede utsagn, og hun konfronterte ham med dette.

- Som å få juling
Prinsesse Basma ble sjokkert da han innrømmet at han ga seg ut for å være en annen, og at han forsøkte å presse henne for penger.

- Jeg følte det som om jeg hadde fått juling. Jeg følte meg rammet psykologisk og mentalt.

Den omstridte videosnutten viser at den saudiske fembarnsmoren kaster et slengkyss til kameraet, og røyker en sigarett samtidig som hennes lange brune hår ikke er tildekket.

Utpresseren har krevd penger for å ikke offentliggjøre innholdet, bilder eller videoopptak fra samtalen. Hun hevder videoen er stjålet fra hennes laptop, og at den ikke har noe lydspor - men viser et opptak hvor hun prater med sin sønn over samtaletjenesten Skype.

Yngst av 115 barn
Prinsesse Basma sier hun tror utpresseren tilhører en større konspirasjon som har til hensikt å sette både henne og den saudiarabiske kongefamilien i dårlig lys.

Prinsesse Basma er barnebarn av Saudi-Arabias grunnlegger og første konge, Abdulaziz (kjent som Ibn Saud). Han ble etterfulgt av sønnen Saud, som regjerte Saudi-Arabia fra 1953 til han ble tvunget til å abdisere i 1964, og prinsesse Basma er den yngste av kong Sauds 115 barn.

Hun beskriver seg selv som en forkjemper for fredelig utvikling av menneskerettigheter både i Saudi-Arabia og i resten av verden, og sier at hun ikke er noen aktivist.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken