(SIDE2): En britisk soldat kan ha stått bak prinsesse Dianas dødsfall i 1997 viser ferske opplysningene som ble sluppet i Storbritannia i helgen. Ifølge britiske medier vurderer Scotland Yard om den nye informasjonen kan ha noe relevans og troverdighet.

Et brev med opplysningene ble levert til politiet av svigerforeldrene til en tidligere soldat, skriver Sky News.

Kjørte med promille
Prinsessen av Wales, hennes daværende kjæreste Dodi Al Fayed og deres sjåfør Henri Paul døde i en tunnel i Paris for 16 år siden. Det var kun Dodis livvakt som overlevde krasjet.

Saken er sett på en rekke ganger i årenes løp, men både fransk og britiske politi har så sent som i 2008 konkludert med at det hele var en ulykke. Grunnen er at sjåføren hadde høy promille, og det kombinert med høy hastighet førte til den fatale ulykken.

Konspirasjonsteorier
Det har vært en hel rekke konspirasjonsteorier rundt prinsessens død, og en av dem har gått ut på at Diana og Dodi ble drept.

Ifølge Sky News ser Scotland Yard på de oppsiktsvekkende opplysningene, men at det er for tidlig å si om den nye informasjonen vil føre til at etterforskningen rundt ulykken vil bli gjenåpnet.

- Informasjonen ble sendt til Scotland Yard ganske nylig. Det inkluderer også, etter det vi forstår, referanser til noe fra Diana dagbok. Vi vet ikke nøyaktig hva det er, men vi forstår at den peker på en påstand om at Diana og de andre som var i bilen sammen med henne ble myrdet, sier Sky News korrespondent Martin Brunt.