(SIDE2): «Der Untergang»-regissør Oliver Hirschbiegel har lenge gått svanger med filmen «Caught in Flight», som skal handle om prinsesse Dianas to år lange forholdet til mannen hun omtalte som «Mr. Wonderful» – den pakistanskfødte hjertekirurgen Hasnat Khan.

Britiske The Telegraph meldte i høst at stjerneskuddet Jessica Chastain hadde fått den gjeve rollen som den avdøde prinsessen, men ifølge The Hollywood Reporter er det nå klart at Naomi Watts skal portrettere Diana.

Naomi Watts sier hun oppfatter det som en ære å få lov til å spille den ikoniske rollen.

– Prinsesse Diana var elsket over hele verden, og jeg gleder meg til utfordringen det er å fremstille henne på film.

Starter filmingen i år
Regissør Hirschbiegel sier han er overbevist om at Naomi Watts har evnene som skal til for å fremstille «varmen, medmenneskeligheten og empatien til et globalt ikon som Diana».

Naomi Watts er blant annet kjent fra filmer som «Mulholland Drive», «King Kong» og kinoaktuelle «J. Edgar».

Filmen er basert på et manus av Stephen Jeffreys, og filmingen skal etter planen starte seinere i år.

Ifølge forhåndsreklamen vil filmen vise hjertekirurgen som en omsorgsfull og klok person som hjalp Diana. Prinsesse Diana blir derimot ikke fremstilt i utelukkende positivt lys, men som en «skadet person som forfølger legen etter at han har gjort det slutt med henne».

Lojal ekskjæreste
Hasnat Khan møtte prinsesse Diana i 1995, da hun besøkte en hjerteoperert venn på sykehuset hvor han jobbet. Det hemmelige forholdet varte i to år, og ble avsluttet bare få måneder før Diana mistet livet i den tragiske bilulykken i Paris.

Dianas venner har seinere fortalt at den pakistanskfødte legen var hennes livs kjærlighet, og at hun var knust da forholdet tok slutt. Hasnat Khan dro hjem til Pakistan i 2007, og har bare gitt et intervju om sin relasjon til Diana.

- Jeg er fortsatt lojal til henne, ikke fordi hun var kjendis, men fordi jeg er lojal mot alle mine venner. Det er bare slik jeg er, sa han den gang til Sunday Telegraph.