(SIDE2): To personlige brev fra avdøde prinsesse Diana til sin stemor, som etter planen skulle auksjonere bort neste uke, har blitt trukket tilbake fra auksjonen etter at stemoren grep inn.

Raine Spencer (82) tok mandag selv kontakt med auksjonshuset JP Humbert Auctioneers for å be dem la være å auksjonere bort de to brevene, som var ventet å bli solgt for opptil 10.000 pund (90.000 kroner) hver.

Camilla eller Frances?
Brevene er skrevet fra Diana til stemoren i 1980 og 1981, før hun giftet seg med prins Charles, og har vakt oppsikt i Storbritannia både fordi de avslører et nærere og varmere vennskap mellom Diana og Raine enn det som tidligere har vært den alminnelige oppfatningen, og fordi de omtaler Dianas antipati til en annen kvinne – omtalt bare som «hun» i brevene.

Britisk presse har spekulert i at Diana med dette mener rivalen Camilla, som nå er gift med prins Charles – men det er like sannsynlig at hun egentlig skriver om det anstrengte forholdet til sin egen mor, Frances Shand Kydd, særlig fordi et av brevene omhandler en planlagt reise til Australia, hvor Diana s mor bodde på den tiden.

Får tilbake brevene
Enkegrevinne Raine skal ha blitt svært opprørt over at de private brevene havnet på det åpne markedet, og etter at hun tok kontakt, valgte JP Humbert Auctioneers å trekke dem fra auksjonen.

Brevene blir levert tilbake til Raine fra den nåværende eieren, som skal være en mann i 70-årene, som tidligere jobbet for henne. Mannen hevder han fikk brevene av Raine Spencer, men auksjonshuset sier de ikke kan være sikre på at dette er riktig.

- Ifølge britisk lov er det mottakeren som eier brevene, og i mangel på andre konkrete bevis, er det dette vi forholder oss til – brevene trekkes og returneres til den riktige eieren.

Gift tre ganger
Prinsesse Dianas stemor er datter av dameromandronningen Barbara Cartland. Allerede 18 år gammel giftet hun seg med Gerald Legge, som i 1962 ble den 9. jarlen av Darthmouth). De ble skilt i 1976, og samme år giftet hun seg med Dianas far, John Spencer, som hun allerede hadde hatt et forhold til i flere år.

Jarlen av Spencer døde i 1992, og året etter giftet hun seg med franske Count Jean-François Pineton de Chambrun. Ekteskapet varte bare i to år, og etter skilsmissen tok hun tilbake tittelen enkehertuginne av Spencer.