Gå til sidens hovedinnhold

Prinsesse-fotografen er avslørt

Her kan du se hvem som tok bildene av Estelle.

(SIDE2): De ferske bildene av lille prinsesse Estelle har gått sin seiersgang i verdenspressen det siste døgnet. Og det var pappa prins Daniel (37) som hadde tatt bildene, skriver svenske Aftonbladet.

Sov søtt
Bildene av den sovende prinsessen ikledt en hvit jakke, strikket av kronprinsesse Victorias mormor Alice, ble tatt på Haga slott. Det har vært mye diskusjon i svensk presse om hvem som hadde tatt de tre bildene. Kronprinsesse Victoria (34) selv uttalte tidligere at det var kong Carl Gustaf (65) som skulle få ta det første bilde av sitt lille barnebarn, men det ble altså prinsessens pappa som fikk sine bilder på trykk overalt.

På bildene er Estelle bare fire dager gammel, og helt uvitende om all oppmerksomheten hun allerede har fått.

Vanlig oppvekst
Det har naturlig nok vært stor babyrus hos søta bror siden den kongelige fødselen sist torsdag, men prins Daniel var klar i røsten da han ba om ro rundt sin lille familien i månedene som kommer. Kronprinsesseparet ønsker en så vanlig oppvekst som mulig for Estelle. Hun skal bo på vakre Haga slott, hvor barnerommet allerede er ferdig innredet til den lille.

Victoria og Daniel ser til sine norske og danske kongevenner når det gjelder lilleprinsessens oppvekst. Hun skal gå på offentlig skole slik de svenske kongebarna også gjorde i sin tid. Kronprinsfamilien både i Danmark og Norge har sine barn i offentlig skole, og forsøker å leve et så normalt liv som mulig. Tronarvingene prinsesse Ingrid Alexandra (8) og prins Christian (6) har hatt noen offisielle oppdrag de siste årene, blant annet som blomsterbarn i Victorias bryllup, men de er godt skjermet i det daglige liv.

Ikke bildejag
Da Victoria, prins Carl Philip (32) og prinsesse Madeleine (29) vokste opp var de sjelden med på offisielle oppdrag. Og foreldrene passet på at uformelle bilder ble tatt til bestemte anledninger, slik at det ikke skulle bli noe bildejaget fra pressen.

- Jeg tror at Victoria og Daniel kommer til å følge det mønsteret, at barn skal få være barn så lenge som mulig, selv om de er født i en kongelig familie, sier tidligere informasjonssjef ved det svenske hoffet, Elisabeth Tarras-Wahlberg, til Expressen.

Etter et strabasiøst år for den svenske kongefamilien med et enormt mediepress rundt svenskekongen, uttalte Victoria i en dokumentar før jul at hun håper presset vil ta av nå som den lille har kommet til verden.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken