Gå til sidens hovedinnhold

Her øver hun...

Ingrid Alexandra på jobb med mamma og pappa.

(SIDE2): Arveprinsessen ble litt sliten i løpet av sitt offisielle oppdrag, og ble sittende og kose på pappas fang under åpningen av Oslo Domkirke søndag formiddag.

Se bilder fra åpningen nederst i saken!

Tidlig krøkes
Søndag var det duket for gjenåpning av Oslo Domkirke etter fire år med oppussing der hun ble med foreldrene og besteforeldrene. Prinsesse Ingrid Alexandra (6) som det siste året har øvd på prinsesserollen - og det gjorde hun også søndag med festgudstjeneste i en fullsatt kirke, men det kan bli slitsomt for en liten jente...

De offisielle oppdragene er en viktig del av prinsessens hverdag, og selv om det ennå er få, så må hun lære seg forskjellen på sin vanlige hverdag og jobben hun en dag skal ha.

Både pappa Haakon og bestefar Harald startet sin offisielle karriere i nesten samme alder - Haakon var nesten sju og Harald seks år. Men en ting har Ingrid Alexandra slått dem på, og det er å holde tale. I vinter åpnet hun og bestefaren kongehusets barnesider - og da var det den lille prinsessen som sto for deler av åpningstalen.

Les også:Prinsesse på jobb med farfar

Viet i Domkirken
Det er mye mulig at prinsessen kommer til å gå i sine foreldres fotspor, og gifte seg i Domkirken når den tid kommer. Kong Harald (73) og dronning Sonja (72) giftet seg i Domkirken 29. august 1968.

Kronprins Haakon (36) og Kronprinsesse Mette-Marit (36) giftet seg samme sted 25. august 2001.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Måtte avlyse
Kong Harald (73) skulle etter planen ha vært i Polen for å hedre den avdøde statsministeren og hans kone, som ble begravet. Men på grunn av askeskyen ble han hjemme.

I helgen var det duket for dronning Margrethes 70-årsdag, og den måtte samtlige kjøre til - på grunn av flystansen.

Men det ble ikke lagt noen demper på feiringen av den grunn - tre dager til ende med fest og moro i Danmark.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Les mer her:Tar kongekaoset på strak arm

3171

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken