STOCKHOLM (SIDE2): Prinsesse Ingrid Alexandra (6) tok oppgaven som brudepike alvorlig, men ble tydeligvis utslitt av alt ansvaret da Kronprinsesse Victoria giftet seg med Prins Daniel lørdag.

Sammen med ni andre brudebarn fikk hun æren av å gå opp midtgangen foran bruden selv før vielsen.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Lang dag
Det norske hoffet opplyser til Side2 at prinsessen ble hentet ved 12.45-tiden lørdag formiddag. Og for en seksåring er det kanskje ikke så rart at det blir en lang dag - selv om det var gudmor og den kommende dronnings bryllup.

Ingrid Alexandra så helt klart ut som den prinsessen hun er - kledt i perlefarget silkeorganzakjoler med ballerinasko på føttene. Seksåringen har fått langt hår, utslått for anledningen - og så riktig så søt ut. Hun gikk hånd i hånd med prinsesse Catharina-Amalia (6) opp kirkegulvet foran bruden og kungen.

Danske prins Christian (4) og de andre brudesvennene bærer hvite marinedrakter - en tradisjon i Bernadotte-familien.

Les alt fra vielsen:
NÅ: Følg TV-sendingen LIVE her!
BRUDEPARET: Gråt av glede
LES OGSÅ: Alt om brudekjolen
PARET: Se, så forelsket!
COMEBACKET: Madde hylles
SE FORSKJELLEN: Victoria da og nå

Liljer
Prinsessen var en av totalt ti brudebarn som ankom kirken sammen med kronprinsesse Victoria og kong Carl Gustaf klokken halv fire lørdag ettermiddag. Victoria er gudmor til den norske prinsessen, og til alle brudebarna.

Alle barna bar små blomsterbuketter med liljer for anledningen, og fikk nok en del oppmerksomhet, særlig fra foreldrene, til tross for at bruden selvsagt er hovedpersonen.

Bryllupet er nå i full gang: Følg det LIVE her

Mamma passet på
Mette-Marit passet på å følge godt med på sin lille datter, og da Victoria kom fram til alteret, var den norske kronprinsessens øyne stolt på sin prinsesse. Ingrid Alexandra satt til venstre for brudeparet, helt inntil alterringen og fulgte med da den svenske tronarvingen fikk sin ektemann.

Øvd og øvd
Når det er ti barn i alderen fire til elleve år som skal utføre den samme jobben, kan det være greit med litt øvelse på forhånd. Da prinsessen ankom Stockholm sammen med pappa Haakon på torsdag, har hun øvd i kirken med alle de andre barna.

Øvelsen gjentok seg dagen etterpå - for å være på den sikre siden.

Det var en trøtt og glad prinsesse som torsdag kveld ikke var helt klar til å slippe mamma, da hun skulle på fest på Drottningholm. Ingrid Alexandra løp ut på dekket på kongeskipet, og ga mamma bare en nattakos til...

Les mer her:- Nattakos, mamma!

Følg Side2s bryllupsblogg her!

SISTE FRA SVERIGE:
Fest - hjem - fest
Se, så forelsket!
Madde hylles
Victoria da og nå
Det bruden ønsker minst
Rett fra fest til båttur
Vi tester kongelige bobler
Mette-Marit reiste inkognito
Lader opp med bryllupsmimring
Sjekk Daniels forandring

3417