STOCKHOLM(SIDE2): Kongeskipet Norge la til kai i Stockholm like ved slottet torsdag ettermiddag – med kronprins Haakon (36) vinkende fra det øverste dekket på båten.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Han ankom sammen med datteren Ingrid Alexandra (6), kronprinsesse Mette-Marit (som kom på toget til Stockholm sammen med Side2) , Märtha Louise (38) og Ari Behn (37).

Men da kronprinsparet gjorde seg klare til å reise på fest med tante og onkel, ville ikke Ingrid Alexandra slippe dem så lett. Seksåringen løp etter Mette-Marit på dekket, og ville ha bare en nattakos til... Ikke helt fornøyd med at mamma reiste så brått. Men hun slapp henne etter en god klem.

Øvde i kirken
Det har vært en lang dag for en liten prinsesse. Hun var med mamma og de andre brudebarna i Storkyrkan torsdag for å øve til vielsen på lørdag. Ingrid Alexandra ble som kjent bekreftet som brudepike onsdag, av det svenske hoffet - men var hele tiden den heteste kandidaten blant mediene.

Les Side2s bryllupsblogg: Bill mrk singel konge (27)

Sammen med prins Christian (4) av Danmark og prinsesse Catharina-Amalia (6) av Nederland med sine mødre, gjorde barna stor suksess i kirken torsdag ettermiddag.

- Det gikk veldig fint, sa Mette-Marit om øvelsen.

Med ti barn i brudefølget kan det være greit å øve litt på forhånd...

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Festkledde
Kronprinsparet og Märtha og Ari er bare noen av de mange inviterte til et stort kalas på Drottningholm.

Les Gunnar Stavrums kommentar:Kongehuset opium for folket

Alle fire reiste av sted fra kongeskipet på slaget 19 – og gikk i land til klapp og jubel fra skuelystne på kaien.

Kronprinsessen var kledd i en fantastisk grå silkekjole, mens Märtha hadde valgt en litt mer tettsittende fargerik variant til den store festen. Ektefellene valgte svart dress med tversoversløyfe – riktig så James Bond-stilig begge to.

Torsdag kveld er det såkalt vennefest for brudeparet – og nære kongevenner, samt andre nære venner av den svenske kongefamilien er invitert.

3405

Følg Side2 på kongebloggen!