(SIDE2): Det er ikke mye som røpes rundt det kongelige bryllupet i Sverige om snaue to uker, men i helgen gikk det hete rykter om Norges unge prinsesse - Ingrid Alexandra (6).

Det er mye mulig seksåringen kommer til å være brudepike for kronprinsesse Victoria (32) og Daniel Westling (36) når de smis i Hymens lenker 19. juni. Ifølge svenske kongeeksperter til NTB i helgen tippes det at Ingrid Alexandra blir brudepike.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Kongelige tradisjon
Tradisjonelt sett ville det være vanlig. I kongelige kretser velges det ofte fadderbarn til brudepiker - og svenner.

Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, var allerede i mars ute med den påstanden.

- Jeg ser at svenske kongeeksperter nå tipper at norske prinsesse Ingrid Alexandra trolig blir brudepike for kronprinsesse Victoria ved bryllupet 19. juni. Dette har jeg trodd lenge. I kongelige kretser velger man ofte fadderbarn som brudepiker og brudesvenner. Allerede i mars i fjor hadde faktisk Se og Hør sak på at hun og danske prins Christian kunne bli blant brudebarna ved vielsen i Stockholm. Tidligere i år skrev vi også at også nederlandske prinsesse Catharina Amalia, som også er blant Victorias kongelige fadderbarn, trolig blir brudepike, sier Totland til Side2.

Også Aftonbladets hoffreporter, Jenny Alexandersson, holder en knapp på den norske prinsessen.

- I tillegg ville det vært fint og symbolsk om prins Christian var med, sier Alexandersson ifølge NTB.

HTML EMBED

Varmt vennskap
Det er heller ikke bare fordi Victoria er fadder at Ingrid Alexandra kan få den gjeve jobben. Vennskapet til mammaen og pappaen er også svært nært.

Victoria har tidligere selv uttalt at både kronprins Haakon og kronprins Frederik er som storebrødre for henne, og ikke minst veldig gode venner.

Seks i følget
Da Haakon og Mette-Marit giftet seg var Betina og Emilie Swanstrøm, søstrene Kamilla og Anniken Bjørnøy og datter til Mette-Marits bror Espen Høiby, Tuva, brudepiker, mens lille Marius var brudesvenn.

Det er mye mulig vi får se et knippe med seks små prinser og prinsesser 19. juni i Storkyrkan i Gamla Stan.

Følg Side2s kongeblogg her!