Gå til sidens hovedinnhold

Leste for mamma og pappa

Prinsesse Ingrid Alexandra og storebror Marius overrasket alle.

(SIDE2:)- I én måned hvor vi har vært samlet i sorg. I dag vil vi være sammen i gleden. Og med noen tråder veve glede og sorg sammen, sa biskop Kvarme da han innledet festgudsjeneneste til ære for kronprinsparets 10 års bryllupsdag i Oslo Domkirke torsdag.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Fylt til randen
Kirken var fylt til randen av alt fra kongelig familie, kongelig slekt i kronprinsesse Victoria og prins Daniel. dignitærer, politikere og hvermannsen. Både selgere fra = Oslo og speiderbevegelsen var representert, samt ungdommer fra tiltak og organisasjoner som kronprinsparet nå vil støtte gjennom sitt humanitære fond.

Gledens dag
At det var en gledens dag ble også gjenspeilet i folks klesdrakt. Kronprinsesse Mette-Marit var stilig i hvit drakt, mens prinsesse Märtha Louise stilte i kledelig blått. Dronning Sonja hadde valgt en stram drakt som ble myket opp av silkestoffet og den flotte sjampanjefargen.

Kronprinsesse Victoria bar en brun, nydelig kort kjole med hvite prikker og kom smilende glad hånd i hånd med prins Daniel. Kun kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark var ikke til stede. De måtte melde avbud på grunn av plikter i hjemlandet.

Men den svenske kronprinsessen var altså hjertelig til stede. Sammen med prinsesse Märtha Louise leste hun deler av bibeltekster.

Mest glede vakte det imidlertid da både prinsesse Ingrid Alexandra og storebror Marius inntok talerstolen. Det gikk et sus gjennom forsamlingen da Ingrid Alexandra startet å lese Jeremia 29. 11-14, før Victoria tok over, mens Marius Borg leste Efeserne 3, 14-21 sammen med Märtha Louise.

Gunnar Stålsett understreket i sin tale at det ikke bare gjaldt å holde av, men også holde ut i ekteskapet.

- Kronprinsparet raust deler av sin glede med andre og dermed skaper dere møteplasser, sa Stålsett.

For og til ungdommen
Tidligere på dagen hadde tidligere hoffreporter Kjell Arne Totland understreket overfor Side2 at nettopp kronprinsparets entusiasme for ungdommen gjorde at de ikke bare er et kronprinspar i nåtiden, men også et kongeemnepar for fremtiden.

Så var da også ungdommer for Arbeidsinstituttet for ungdom som dropper ut av skolen, Pøbelprosjektet og Gatekunstakademiet og Kjør for livet til stede og leste forbønner mens det var lystenning.

Kronprinsparet har signalisert at de vil støtte mye mer arbeid for ungdom i Norge når de i dag også relanserte sitt humanitære fond.

Det hele ble avsluttet av Jan Garbareks «Gammel bruremarsj», en marsj som også ble spilt for 10 år siden. Og sjelden har vel noen fått applaus på samme måte som kongen, dronningen og kronprinsparet fikk da de smilende fra øre til øre hastet videre til Universitetsplassen der de skulle overvære konsert og tale om sin og fondets ferd videre.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken