Gå til sidens hovedinnhold

Prinsesse på prøvetur

Prinsesse Ingrid Alexandra storkoste seg da hun fikk «prøvekjøre» Il Tempo Gigante.

KLINGENBERG KINO (SIDE2): Lørdag ettermiddag var det duket for høytidelig markering av 35 årsdagen for premieren på tidenes norske kinofilm; «Flåklypa Grand Prix».

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Markeringen ble holdt på samme kino som viste verdenspremieren 28. august 1975.

Flere av Norges mest prominente skuespillere hadde tatt turen til kinosalen i anledning markeringen. Alle som en har de vært med på å bidra til at den største norske kinosuksesse noensinne ble realitet.

Wenche Foss, Kari Simonsen og Toralv Maurstad ble, sammen med flere andre bidragsytere til filmen, hedret for sitt arbeid med gullplaketter.

Ved 14.30-tiden ankom også kronprins Haakon sammen med prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby. Mamma Mette-Marit ble værende hjemme, uvisst hvorfor.

Tidligere denne uken meldte kronprinsessen brått avbud fra bryllupet til den greske prins Nikolaos og hans kone Tatiana.

Kongehuset bil parkerte rett ved siden av den kjente Flåklypa-bilen Il Tempo Gigante. Og Remo Caprino tok med seg kronprinsfamilien bort til bilen, og lot prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra få et prøvesitt i den kjente bilen.

I anledning 35-årsjubileet kunne også Remo Caprino slippe nyheten om at det fra 3. september blir gjenopptatt ordinære visninger av «Flåklypa Grand Prix» på Oslo-kinoene og Kilden kino i Tønsberg.

- Dette er en ny æra for denne filmen, som betyr så mye for det norske folk, sa Remo Caprino til forsamlingen inne i kinosalen.

Flåklypa-filmen har gjennomgått flere restaureringer siden 1075, og har nå blitt en HD-film i 16:9-format klargjort for visning på kinolerret.

Kronprinsfamilien så ut til å storkose seg med filmen. Kronprins Haakon hadde ordnet popcorn til seg og barna, og selvsagt fikk Norges kommende konge den største popcornesken, mens prinsen og prinsessen måtte nøye seg med noe mindre popcornesker.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken