Gå til sidens hovedinnhold

Se, så store de har blitt!

(SIDE2): Mandag 21. januar fyller prinsesse Ingrid Alexandra ni år. Den unge prinsessen vokser til, og har i de siste par årene virkelig fått smaken på hva hennes rolle egentlig innebærer.

Ute på oppdrag
I fjor var hun med mamma og pappa på noen utvalgte oppdrag innenlands, blant dem under fylkesturen til Møre og Romsdal. Den flotte rundturen i fylket bød på herlige dager på kongeskipet i nydelig maivær, så det ble kanskje ansett som en liten ferie for Ingrid og prins Sverre Magnus (7). De to fikk noen ekstra fridager på grunn av skolestreiken, men ble med på flere offisielle oppdrag i løpet av turen.

Prinsessen sier ofte at hun er på jobb når hun er ute på oppdrag med foreldrene.

Etter at svenske prinsesse Estelle kom til verden for snart et år siden, ble det mye snakk om at det om en generasjon vil være nesten bare dronninger i Europas monarkier. Ingrid Alexandra blir den første norske dronningen på over 600 år. Og hun får nok av gode kvinnelige kollegaer.

Prinsesse Leonor av Spania har ble sju år i oktober. Hun er den andre i arverekke til tronen, bak sin far, prins Felipe (4) av Asturias. Arveloven ble endret i 1978, og dermed blir Leonor dronning av Spania en dag. Leonor har ikke vært med på store offisielle oppdrag ennå, men har vært med på konsert med kongefamilie og under sportsarrangement.

Kronprinsparet har to døtre, lille Sofia er oppkalt etter dronningen og har nå blitt fem år. De to blonde sjarmtrollene er svært populære jenter i Spania, og spanjolene er glade i familien. De setter pris på at de er mye med barna sine, er moderne og gode foreldre, og at særlig kronprinsesse Letizia (40) velger å kle jentene i rimelige klær fra spanske kleskjeder som Zara.

Begge jentene tituleres med infanta i tillegg til kongelig høyhet.

Prinsesse Elisabeth (11) blir en dag dronning Elisabeth av Belgia. Den unge prinsessen er eldste datteren til hertugparet av Brabant, Phillippe (52) og Mathilde (39). Elisabeth har allerede begynt med offisielle oppdrag, og i fjor holdt hun til og med tale da «Princess Elisabeth Children Hospital» ble åpnet i Gent.

Arveloven i Belgia ble endret ti år før Elisabeth kom til verden, altså i 1991, og det sikret at den førstefødte ville arve tronen. Dermed er hun i dag nummer to i arverekken, og blir hun dronning blir hun historisk. Hun er da landets første kvinnelig monark.

Elisabeth har tre yngre søsken; prins Gabriel (9), prins Emmanuel (7) og prinsesse Eléonore (4).

Prinsesse Catharina-Amalia av Nederland fylte ni år i desember. Julehøytiden ble feiret i mamma Máximas (41) hjemland Argentina, i den vakre hjembyen Villa la Angostura ved Andesfjellene nær grense til Chile. Der tilbrakte hun ferien sammen med pappa Willem-Alexander (45) og småsøstrene Alexia (7) og Ariane (5).

Hun ble døpt Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria, altså oppkalt etter farmor dronning Beatrix og etter mormor Maria Carmen, og etter kronprinsesse Victoria som er fadderen hennes. Ni-åringen var blomsterpike da Victoria giftet seg i 2010.

Den unge prinsessen blir bare kalt Amalia.

Sist (og minst fremdeles!) er lille, skjønne prinsesse Estelle. Hun fyller riktignok ikke et år før i neste måned og er fortsatt litt etter de andre prinsessene i så måte.

Unge Estelle er eldste barn av kronprinsesse Victoria og prins Daniel, og nummer tre i arverekken. Da prins Carl Philip ble født ble han var kronprins i Sverige en stakket stund fordi han var gutt, men da loven ble endret ble tittelen flyttet over til Victoria.

Paret har vært veldig offensive i håndtering av bilder av sin lille prinsesse. De bruker Facebook og kongehusets egne hjemmesider aktivt, og deler bilder av Estelle med offentligheten der.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken