Gå til sidens hovedinnhold

De hemmelige bryllupsplanene avslørt

Tihi. Slik blir Maddes bryllup.

(SIDE2): Det blir festligheter i to dager til ende når prinsesse Madeleine (30) får sin Chris O`Neill (38) i begynnelsen av juni.

Hatt flere møter
Det er bare 20 uker til det braker løs igjen i Sveriges hovedstad, kun tre år etter at kronprinsesse Victoria (35) giftet seg med Daniel Westling (39).

Og selvsagt er planleggingen godt i gang. Både folk ved hoffet og prinsessen selv er i sving, det er ikke bare en ting som skal på plass til et kongelig bryllup. Det må bli perfekt. Vielsen holdes i Slottskyrkan, hvor det siste kongelige bryllupet ble holdt i 1974. Da giftet Maddes tante, prinsesse Christina seg med Tord Magnuson.

400 gjester skal stå på gjestelisten til vielsen. Den norske og den danske kongefamilien er selvskrevne gjester, men utover det blir det ikke så mange kongelige slik det var i Victorias bryllup.

Det svenske hoffets pressesjef, Bertil Ternet, bekrefter overfor Svensk Damtidning at Madde har vært i flere planleggingsmøter den siste uken. Prinsessen la selv ut bildet på sin Facebook-side og skrev at hun hadde en hel del møter i byen.

Minst to middager
I likhet med Victorias bryllup blir det to middager i forkant av den store dagen. Et kronprinsessebryllup er riktignok en større begivenhet enn «bare» et prinsessebryllup. Det blir langt mer nedtonet enn storesøsteren sitt, men Maddes kan bli veldig glamorøst og moderne siden hun tross alt kan leke seg litt mer og ikke er så bundet til regler som Victoria var.

Ifølge det svenske ukebladet kan flere slott kan være aktuelle til bryllupsfesten. Både Drottningholm, Stockholms slott og Ulriksdals slott diskuteres, men en kilde sier til ukebladet tipper at det mest sannsynlig vil ende med å bli det førstnevnte.

Gjør som Kate?
Selvsagt er kjolen noe av det heteste temaet foran ethvert bryllup.

Da Kate Middleton giftet seg med prins William i 2010 skapte hun en bryllupsmote vi fremdeles ser etterdønningene av. Da arvestorhertug Guillaume giftet seg med Stéphanie de Lannoy Luxembourg i oktober i fjor, valgte hun en kjole som minnet om Kate sin. Mye blonder, tildekket og i svært vakkert og skjørt håndarbeid.

Madde er riktignok en verdensvant prinsesse med base i storbymetropolen New York. Dermed kan det bli amerikanske designere som får æren av å kle henne opp. Det er ikke umulig at bryllupsdesigner nummer 1, Vera Wang, eller kanskje en av Maddes personlige favoritter, Angel Sanchez, blir valgt til den storslåtte jobben.

I den svenske kongefamilien har det vært tradisjon å bruke kamédiamdemet på bryllupsdagen, det gjorde både dronning Silvia (69) og Victoria. Men Svensk Damtidning tipper at Madde kan komme til å velge prinsesse Sibyllas briljantdiadem. Hun brukte det da Victoria giftet seg, og prinsesse Christina brukte det i sitt bryllup.

Les også:

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken