Gå til sidens hovedinnhold

Se, hun jobber

Ny strategi rundt Madde fra det svenske kongehuset.

(SIDE2): Det har vært stor irritasjon rundt prinsesse Madeleines arbeidshverdag i vårt naboland. Men nå har det svenske hoffet tatt grep om prinsessens arbeidskalender, og kongehuset vil synliggjøre hennes arbeidshverdag langt mer i tiden fremover.

Jobber mer
For snaue to uker siden kom 29-åringen hjem fra USA for å reise på babyvisitt og vise at jo, hun jobber.

Svenske Aftonbladet har fulgt prinsessen på jobb den siste uken, og skriver at kalenderen hennes nå fylles opp. Mens prins Carl Philip (32) står på en rekke offisielle oppdrag i månedene fremover, har lillesøsterens kalender vært så godt som blank.

Madeleine har bodd i New York i snart to år, og kritikken mot henne går på at hun ikke har jobbe tilstrekkelig verken der eller i hjemlandet. Hun representerer ikke Sverige nok, mener mange svensker. Det svenske hoffet gikk ut mot kritikken tidligere denne måneden, og mente at pressen var på ville veier i forhold til Maddes pengebruk. Det er pappa som betaler for hennes USA-opphold, og ikke svenske skattepenger, hevdet hoffet hardnakket.

Når kalenderen fylles opp er det et direkte svar på kritikken hun har følt på de siste månedene. Nå legges blant annet informasjon om hun bruker arbeidsdagene til på hoffets hjemmeside.

- Det har vært mange spørsmål om hva hun gjør, og hvordan hun arbeider. Derfor skal vi forsøke å være tydeligere for at hun skal slippe å få den kritikken, sier Bertil Ternet ved det svenske hoffet til Aftonbladet.

På studiebesøk
Prinsessen har den siste uken vært på studiebesøk til flere veldedighetsorganisasjoner. Ifølge den svenske avisen er det Madeleine selv som har bedt om å få komme på besøk.

- I løpet av dagene jeg har vært hjemme forsøker jeg å besøke organisasjoner og gjøre så mye jeg kan, sier hun til Aftonbladet.

Madeleine gjestet blant annet «Min stora dag», en veldedighetsorganisasjon hun har vært høy beskytter for i over ti år, og SOS-barnebyers hovedkontor i Stockholm.

Kommentarer til denne saken