Gå til sidens hovedinnhold

Madeleine kommer hjem

Prinsesse Madeleine støtter familien, og kommer hjem til nasjonaldagen.

(SIDE2:) Prinsesse Madeleines pappa, kong Carl Gustaf, har daglig vært i avisene den siste tiden.

Det har stormet rundt svenskekongen siden boken «Den motvillige monarken» ble sluppet, og den siste uken er han blitt anklaget for å ha vært på strippeklubb under OL i Atlanta i 1996. Han har fått mye kritikk, og enkelte mener han bør trekke seg. Sist uke valgte kongen å kommentere skriveriene, og gikk imot påstandene om at han har vært på strippeklubb:

- Det har skadet meg. Det har skadet min familie og det har antakelig skadet det svenske monarkiet, sa kong Carl Gustaf i et intervju med svenske TT.

Hjem på besøk
Nå kommer prinsesse Madeleine hjem fra New York, for å støtte familien og feire nasjonaldagen. Kongefamilien samles på mandag for den tradisjonelle feiringen på Skansen. Årsaken til at det har vært uvisst om prinsessen kom hjem, er fordi hun åpner en utstilling i Philadelphia i helgen. Swedish-American Historical Museum har en utstilling om det nye Sverige.

- Det har vært litt usikkert på grunn av Philadelphia, så derfor har jeg ikke hatt mulighet til å gi noe bekreftelse hundre prosent. Men nå, hvis alle reiser går i rute, så skal hun rekke å være med på Skansen, sier hoffets informasjonssjef Bertil Ternert til Expressen.

I New York jobber prinsesse Madeleine for stiftelsen World Childhood Foundation (WCF). Stiftelsen arbeider for å forbedre barns vilkår rundt i verden.

På kongehusets hjemmeside står det på programmet at kronprinsesse Victoria og Daniel skal åpne «Åpent slott» på mandag. På kvelden drar kongeparet, kronprinsesseparet og prins Carl Philip og prinsesse Madeleine sammen til Skansen for å delta på feiringen av nasjonaldagen.

Kommentarer til denne saken