(SIDE2): Mary, Mette-Marit eller Madeleine - hvem er din favorittprinsesse? I helgen ble det manet til prinsessekrig i de største skandinaviske avisene og resultatet ble noe delt.

Se bilder av alle prinsessene nederst i saken!

Gode venninner
I forrige uke besøkte de nordiske tronarvingene Svalbard under et fem dager langt besøk. Kronprinsesse Mette-Marit (34) møtte trekløveret før helgen og det ble et hjertelig gjensyn mellom henne og kronprinsesse Victoria (30) som jo er særdeles gode venninner.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Stemmekrig
Svenske Aftonbladet lot seg inspirere av de glade bildene av kronprinsessene og laget en avstemning over de nordiske prinsessene. Victoria og Mette-Marit kom raskt i tet, mens kronprinsesse Mary (36) og nygifte prinsesse Marie (32) kom på jumboplass i den svenske avstemningen. De danske avisene Ekstra Bladet og Berlingske Tidende kastet seg rundt da de så at deres kjære prinsesser lå heller dårlig an - og på deres avstemninger tronet Mary på topp av listen over Skandinavias favorittprinsesse.

Svensk seier
Det er vel ikke overraskende at hvert land har favoritt fra deres eget kongehus. De danske prinsessene er elsket av det danske folk, og svenskene holder en god hånd rundt sine to prinsesser. I Danmark er også helt klart de svenske og de danske prinsessene mer populære enn de norske. Mette-Marit og Märtha Louise har havnet nederst på stigen med kun to og tre prosent av stemmene.

Men de norske har en helt annen favoritt skal vi tro VG. Avisen ville heller ikke være dårligere og kastet seg på avstemningskrigen - over en kvart million stemte og svenske Madde er uten tvil en favoritt med Mette-Marit rett bak. Overraskende? Kanskje ikke, den 26 år gamle svenske prinsessen er svært populær i Europa og med hennes ynde sjarmerer hun folk flest.

Les mer her: - Ikke lenger en partyprinsesse

For fersk?
Den nye danske prinsessen er kanskje fremdeles for fersk og ukjent for skandinavene, hun kom heller dårlig ut på avstemningen i både Norge og Sverige. I Danmark fikk hun en god fjerdeplass - men lysår bak danskenes favoritt som jo naturlig nok er Mary.

370

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Side2s underholdningsquiz: Vinn en iPod Nano i dag!