Stockholm (SIDE2): Da prinsesse Madeleine (28) trådte tilbake i offentligheten onsdag kveld, var det med hele verdenspressens øyne på seg. De siste dagene har prinsessen, med storebror Carl Philip ved sin side, vist seg sterkere og vakrere enn noen sinne.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Madde har tatt skrittet ut i det offentlige rom strålende – hun ser glad og lykkelig ut. Pausen hun tok i Miami og på Bahamas ser utvilsomt ut til å ha gjort henne godt.

Les også:Madde viste seg for første gang

Storebror passet på
Da kongefamilien skulle gå om bord i skipet Götheborg som ligger til kai i den svenske hovedstaden onsdag kveld, var det prins Carl Philip (31) som hele tiden hadde et øye med sin lillesøster.

Ifølge en av fylkesmennene som var med på festen, vek ikke Carl Philip fra Maddes side i det hele tatt.

Side2 er tilstede under bryllupet i Sverige:

Få siste nytt og historisk oversikt på vår kongeblogg

- Prinsesse Madeleine så ut til å trives i selskap med familien sin igjen. Det så ut som hun kjente seg trygg der, og det så ut som hun hadde det bra, forteller kokken på skipet, Simon Laiti, til svenske Expressen.

Carl Philip får æren for at Madeleine smilte og så avslappet ut hele kvelden – som storebrødre flest er han beskyttende overfor sine søstre.

Også hele fredagen var prinsen ved sin søsters side, en rørende og sterk søskenkjærlighet står å lese mellom dem. Da de to reiste på privat lunsj med det norske og det danske kronprinsparet fredag kveld - holdt Carl Philip seg nært Maddes side.

Fredag kveld var det duket for gallaforestilling, og Madde var et eneste stort smil - og kom arm i arm med broren som de siste gjestene til forestillingen som er en hyllest til brudeparet. 28-åringen flørtet med fotografene i sin eventyrlige kjole - en riktig prinsessekjole i lyseblått tyll.

SISTE FRA SVERIGE:
Victoria da og nå
Det bruden ønsker minst
Rett fra fest til båttur
Vi tester kongelige bobler
Mette-Marit reiste inkognito
Lader opp med bryllupsmimring
Sjekk Daniels forandring

Kom på søndag
Expressen skriver at Madeleine kom hjem søndag forrige, da har hun vært utenlands i over tre uker, pluss cirka én måned før det, bare avbrutt av Victorias utdrikningslag.

Søsknene skal ha hatt en kveld alene i Maddes leilighet denne uken – de tre har et svært nært bånd til hverandre.

Svensk presse hyller Madeleine – og venner av henne har sagt til diverse aviser at hun virker sterkere og mer målrettet enn noen gang. Kjærlighetssorgen er leget – og til høsten reiser prinsessen til utlandet igjen der hun tar fatt på jobb som ansvarlig for World Childhood Foundation.

Les mer:Madde forlater Sverige

Fire dagers fest
Onsdag kveld var det altså den første festen av i alt fire store fester – og i kveld er det duket for privat fest med den aller nærmeste kretsen av venner.

De ble invitert til Drottningholm av kongeparet, og festen varte langt ut i de sene nattetimer.

Victorias aller nærmeste krets av venninner med ektemenn er selvsagt invitert. De representer en ny elite i Sverige – de er barn av foreldre med mye penger, og gjerne av adelig slekt.

Victorias bestevenninne Caroline Nilsson (tidligere Kreuger) har en familiearv på 600 millioner kroner, en del av pengene arvet hun da faren døde av kreft for noen år siden. Søsknene Karl Johan og Charlotte Persson er H&M-arving, og nære venner av alle kongebarna.

Les mer her:Victorias viktige jentepakt

Kronprinsesseparets kongelige venner er også ventet til kveldens fest. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, det danske kronprinsparet, det nederlandske og prinsesse Märtha Louise og Ari Behn for å nevne noen.