Gå til sidens hovedinnhold

Slaktes for svindyre vaner

De svenske prinsessenes hang etter luksusvesker kritiseres.

(SIDE2): Hermés, Louis Vuitton, Gucci, Prada, Bottega Veneta – prinsessene Madeleine og Victoria har luksuriøs smak når det kommer til vesker.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Dyre favoritter
Aftonbladet.se har gått gjennom et hundretall bilder av de to svenske prinsessene fra de siste fem årene. Avbildet er også deres svindyre tilbehør. Avisen har kommet fram til at det er Madeleine som har flest merkevesker, og at hennes favoritter er fra Bottega Veneta.

Refses av moteekspert
Veskesamlingen deres er til sammen verdt over en halv million svenske kroner, noe som tilsvarer i overkant av 400 000 norske. En drøm for mange jenter, kanskje, men forbruket faller ikke i god jord hos den svenske designeren og moteeksperten Camilla Thulin.

- Victoria er en kvalitetsmerkevare i seg selv. Om jeg var henne ville jeg vært forsiktig med å gå rundt med slike merkevarer synlig på meg. Det blir litt smør på flesk, sier Thulin til avisen.

Les også: Se kronprinsessens eksklusive veske

- Bør passe på forbruket
Hun mener også at det gir et feil bilde i en tid med lavkonjunktur, og at prinsessene bør passe på forbruket:

- Mange er arbeidsledige og har ikke engang et sted å bo. Da kan det være passende i visse situasjoner å tone ned litt. Det stikker i øynene, sier hun, og mener videre at prinsessene heller kunne valgt mer diskret kvalitet uten prangende logoer.

Også norsk kongeluksus
Vår egen kronprinsesse Mette-Marit har tidligere måtte tåle kritikk for å velge utenlandsk, kostbar design fremfor norsk. De siste årene har hun blitt betraktelig mer bevisst på å bruke klær av norske designere, men fortsatt sverger hun til dyre designervesker. Det kan virke som om Prada er ett av favorittmerkene, hun har ihvertfall flere varianter påskrevet den eksklusive logoen.

Hva synes du, bør de kongelige dempe forbruket? Diskuter under!

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken