Gå til sidens hovedinnhold

Blir disse med i brudefølget?

Det spekuleres i om skandinaviske kongebarn blir brudepiker- og svenner.

(SIDE2): Det er mange hete navn på listen til den viktige jobben - å være brudepike eller brudesvenn i et kongelig bryllup er en stor ære. Og nå spekuleres det stort i svenske medier om hvilke barn i prinsesseparets krets som har fått den store oppgaven.

Følger tradisjonen
I likhet med kronprinsesse Victoria (35) og dronning Silvia (69) før henne, har også prinsesse Madeleine (30) valgt brudebarn til vielse og ikke brudepiker. Tidligere har det blitt tippet at brudepikene og brudesvennene vil være barn av hennes nærmeste venner som Madde er fadder til og et par fra Chris sin nærmeste familie. Seks eller åtte barn er nok det angivelig å tro vil gå foran prinsessen ned kirkegulvet i Slottskyrkan.

- Akkurat som mamma og søsteren min velger jeg brudebarn, uttalte Madeleine i et intervju på svenske kongehusets hjemmeside tidligere i år.

På bildet fra lysningen for et par uker siden sto Madeleines fetter, Patrick Sommerlath. Han har tvillingdøtrene Chloé og Anais på fire år som Madde er fadder til, og ifølge Expressen blir de to etter all sannsynlighet brudepiker. Chris er også onkel til en hel del små jenter og gutter, og noen av dem har garantert fått oppgaven. Men så var det de kongelige da - for et par små fra de skandinaviske kongehusene kan man regne med.

Les mer her: Norske kjendiser på gjestelisten

Noen kongelige
Et hett norsk navn er prins Sverre Magnus (7), og fra Danmark er det tippet at prinsesse Isabella (6) og muligens også prins Henrik (snart 4) kan bli en del av brudefølge. Både det danske kronprinsparet, det danske prinseparet og prinsesse Benedikte er gjester ved bryllupet. På det norske kongehusets hjemmeside står det imidlertid ingenting om kongebarna er med i følget, og opplysninger om brudepike- og brudesvenn-oppgavene holdes gjerne hemmelig til selve dagen.

I kronprinsesse Victorias bryllup for tre år siden var det barna til de kongelige tronarvingene som stilte i de 10 barn store følget, og blant dem var prinsesse Ingrid Alexandra (9), prins Christian (7) og ferske kronprinsesse Catharina-Amalia (9). Dagen før den store dagen fikk man se følget øve seg i forkant av bryllupet. Madeleine delte et bilde fra Slottskyrkan tidligere denne uken på sin Facebook -side, og forberedelsene er i full gang i den store dagen.

Side2 er på plass i Stockholm under bryllupet 8. juni - følg med for oppdateringer!

Les også:

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken