Gå til sidens hovedinnhold

Skandaleprinsesse fikk en datter

Dronning Beatrix ble grandtante.

(SIDE2): Prinsesse Margarita av Bourbon-Parma (38) og ektemannen Tjalling ten Cate (35) fikk fredag en datter, som allerede har fått navnet Paola Cecilia Laurentien ten Cate. Den lille jenta veide 2825 gram da hun kom til verden på et sykehus i Haag, og skal ifølge den nederlandske avisen Volkskrant være «kjernesunn».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Beatrix' niese
Prinsesse Margarita giftet seg med Tjalling ten Cate i mai 2008, og i september samme år fikk de datteren Julia. Margarita er datter av dronning Beatrix søster Irene, som var gift med Carlos Hugo av Bourbon-Parma. Ekteskapet mellom de to forårsaket nesten en konstitusjonell krise på 1960-tallet, og prinsesse Irene mistet arveretten til den nederlandske tronen. Bryllupet skjedde uten at noen fra hennes familie deltok, og Irene lovet samtidig aldri å bosette seg i Nederland.

I likhet med sin mor har også prinsesse Margarita forårsaket skandaleoppslag i nederlandske aviser. Det skjedde da hun og hennes første ektemann Edwin Karel Willem de Roy van Zuydewijn i 2003 beskyldte den nederlandske kongefamilien og landets hemmelige tjenester for å forsøke å ødelegge for forretningsvirksomheten hans.

Ville saksøke kongefamilien
Ekteparet hevdet også at telefonene deres var avlyttet, og truet med å saksøke kongefamilien for mange millioner. Kongehuset avviste beskyldningene. De Roy van Zuydewijn ble aldri godtatt av kongefamilien, og ingen av de eldste familiemedlemmene kom i bryllupet deres.

Kontroversen rundt spionasjebeskyldningen gjorde sitt til at Margarita fikk kallenavnet «Frozen Margarita», og førte til at hun ikke ble invitert i bryllup da fetteren, kronprins Willem-Alexander, i 2004 giftet seg med Máxima Zorreguieta.

Tatt inn i varmen
Det hjalp ikke på forholdet til kongefamilien at prinsessen også uttalte at dronning Beatrix var litt vel tørst og at hun drakk litt for mye. Ting har imidlertid endret seg etter at Margarita i 2004 gikk fra ektemannen, og forholdet til kongehuset har gradvis blitt bedre.

At den ferske datteren får Laurentien som et av sine navn, kan tyde på at prinsesse Margarita har et godt forhold til dronning Beatrix’ sønn Constantijn og hans kone, prinsesse Laurentien.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken