Gå til sidens hovedinnhold

Måtte prinsessen gifte seg?

Det spekuleres i europeisk presse.

(SIDE2): Tidligere denne måneden gikk prinsesse Carolina (37) av Bourbon-Parma opp kirkegulvet hvor hennes kjære Albert Brenninkmeijer (37) ventet på henne.

I bryllupet var blant annet hele den nederlandske kongefamilien representert - med dronning Beatrix (74) i spissen. Carolina er yngstedatter til dronningens søster prinsesse Irene og hertug Carlos av Bourbon-Parma, og altså tantebarn til Beatrix.

Bryllupssjokk
Men det skal ha kommet som et aldri så lite sjokk da 37-åringen annonserte bryllupet. Carolina har lenge vært en av Europas attraktive, single prinsesser. Hun har studert statsvitenskap ved blant annet Harvard, har gjort karriere i FN-systemet, og er for tiden stasjonert i Genève.

Det var bare et snaut år siden hun hadde møtt den rike forretningsmannen. Dermed ble det spekulasjoner med det samme - i kongelige kretser er det ikke vanlig at et ekteskap inngås såpass raskt.

Dermed ryktes det at det allerede kan være en liten baby på gang, skriver Svensk Damtidning.

Vakkert bryllup
Det vakre sommerbryllupet sto i kirken Basilika San Miniato al Monte i Firenze. Og tema var lavendel - med den lyse fargen som gjennomgangstone både i blomster og på antrekk. Dronning Beatrix stilte i et drakt i lavendel - med matchende hatt.

Brudepikene og brudesvennene løp rundt med lavendelfargede detaljer på klærne, og selvsagt var også brudens bukett designet med blomster i den vakre sommerfargen. Brudgommens slips likeså.

Hovedpersonen bar en glitrende slektsdiadem over det lange sløret som hang over brudekjolen designet av den nederlandske stjernedesigneren Addy van den Krommenacker. Det var brudens storebror, Carlos (42), som fulgte henne opp kirkegulvet. Hennes far, hertug Carlos Hugo var overhodet i det fransk-italienske huset Bourbon-Parma, døde 80 år gammel i 2010.

Mabel var med
En hel del kongelige gjester fra øvrige europeiske kongehus var til stede - prinsesser og prinser fra diverse hus var invitert. Men det den nederlandske kongefamilien som var tyngst representert.

Prinsesse Mabel (42), hvis ektemann prins Friso fremdeles ligger i koma, var til stede under vielsen. Det er en av de første gangene hun har vist seg offentlig på månedsvis. Hun smilte, men det var helt åpenbart at hun gjerne skulle hatt ektemannen ved sin side. Han ble som kjent skadet i en skiulykke i februar, og har ligget i koma siden.

Dronning Beatrix tok seg av henne sammen med kronprins Willem-Alexander (45) og kronprinsesse Máxima (41), samt prins Constantijn (42) og hans kone prinsesse Laurentien (46).

Les også:

Reklame

Opptil 50 prosent på turbukser hos Anton Sport

Kommentarer til denne saken