Gå til sidens hovedinnhold

Hva skal lilleprinsen hete?

En stolt Marie viste fram sin sønn, men hva blir navnet på den lille?

(SIDE2): Det danske prinseparet viste i dag fram sin lille gutt for pressen. Prinsesse Marie og prins Joachim ble foreldre til en prins mandag denne uken, og i dag kom altså bildene av en sovende prins.

Les også:Her er Danmarks nye prins

Men navnet da?
I Norge har det vært vanlig at navnet til de små prinser og prinsesser blir kjent før barnet døpes. Siste tilslag til vår kongefamlie var som kjent Emma Tallulah Behn (8 mnd.), og navnet hennes ble annonsert raskt etter at hun kom til verden.

Men i vårt naboland følger de kongelige litt andre regler.

Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, sier til Side2 at det først er på dåpsdagen at navnet blir avslørt for omverden.

- Både danskene og vi andre må nok smøre oss med tålmodighet når det gjelder navnet på lilleprinsen. Kongefamilien i Danmark offentliggjør nemlig ikke navnet før ved døpefonten på dåpsdagen - noen måneder frem i tid. Det eneste vi vet er at han tradisjonen tro får fire navn og at ett av dem blir Christian eller Frederik. Men hovednavnet kan bli like utradisjonelt som Nikolai og Felix var det i sin tid, sier den eminente kongeeksperten.

Totland har tidligere snakket om navnevalg til Side2 og tror at det nok vil bli et litt uvanlig navn, gjerne med en fransk vri.

Les mer her: - Velger et overraskende navn

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Dåp i landsbyen
Dåpen skal, som til prins Felix (6), stå i Møgeltønder kirke i landsbyen paret bor.

Da Side2 snakket med folk i den lille byen før bryllupet til Marie og Joachim 24.mai i fjor - ventet innbyggerne der spent på familieforøkelsen og håpet på et tilskudd av flere prinser og prinsesser til det lille samfunnet. Både Nikolai og Felix har gått i både barnehage og på skole der, og prinseparet som bor på Schackenborg slott i Sønderjylland er gjerne å se i omegn.

Viser ikke fram
Kjell Arne Totland synes det er strålende at paret valgte å møte pressen og folket på en slik avslappet måte bare drøye tre dager etter fødselsen. I Norge har det skjedd ved et par anledninger når en liten prins eller prinsesse er født, men det er ikke så vanlig lenger.

- Her hjemme er vi ikke forvente med at dagens unge kongelige viser frem sine nyfødte til pressen - slik Sonja gjorde både i 1971 og i 1973. Prinsesse Märtha Louise gjorde det med sin førstefødte, datteren Maud Angelica, for seks år siden - men siden har hun jo hatt to hjemmefødsler. Og kronprinsessen har begge ganger valgt å dra hjem fra klinikken i det skjulte - uten å møte pressen, forteller Totland.

Selv har hoffreporteren møtt Joachims førstefødte da han var helt «ny».

- Jeg synes det er flott at de danske kongelige alltid møter presse og publikum på denne måten etter en fødsel. Jeg var selv på plass i København da prinsesse Alexandra i sin tid fikk sin førstefødte, sønnen Nikolai, og det var en stor opplevelse. Jeg fikk faktisk en lang prat med den nybakte mamma, sier Kjell Arne Totland til Side2.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken