Gå til sidens hovedinnhold

- Velger et overraskende navn

Danmarks kommende prinsebaby får navn med fransk vri.

(SIDE2): Det spekuleres i både navn og kjønn når et nytt medlem av kongehuset er på trappene. Mandag kom nyheten om at prinsesse Marie (32) og prins Joachim (39) venter sitt første barn sammen.

Les mer her:Nytt kongelig barn i Danmark

Navnekamp
Tradisjonelt er kongenavene i Danmark Frederik og Christian - navnet kronprinsen og hans tre år gamle sønn også har. Men for den danske prinsen er det ikke nødvendigvis tradisjon som må bestemme navnet, men barnet får mest sannsynlig fire navn som er vanlig i kongehusene.

- Medlemmene av de danske kongefamilien får vanligvis fire navn til dåpen. En mannlig tronarving får tradisjonen tro Christian eller Frederik som sitt første navn - men også de andre guttebarna får vanligvis et av disse navnene i sin navnerekke. Joachim selv er således døpt Joachim Holger Waldemar Christian, hans sønner fra første ekteskap Nikolai William Alexander Frederik og Felix Henrik Valdemar Christian, sier hoffreporter i Se og Hør, Kjell Arne Totland til Side2.

Uvanlige valg
Her hjemme har prinsesse Märtha og Ari Behn valgt å gi sine døtre utradisjonelle navn - med unntak av førstefødte. Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah er uvanlige navn.

Les også:Hva betyr Emma Tallulah?

Totland forteller at da prins Joachim fikk sitt navn var det et uvanlig valg, i likhet med hans sønner Nikolai (9) og Felix (6).

- Både Joachim, Nikolai og Felix var overraskende navn, da de først ble kunngjort. Hvis Marie og Joachim får en sønn, som jeg ser at de fleste nå tipper, tror jeg derfor også han kan får et overraskende hovednavn. Men prinseparet kan også velge å kalle ham Henrik etter farfar. Trolig vil den lille prinsen også få morfar Alains navn med i navnerekken. Foruten altså Christian eller Frederik, sier han.

Friere jentenavn
Hvis Marie og Joachim får en datter tror Totland at de står langt friere ved navnevalget.

- Hovednavnet kan bli både Margrethe etter farmor og Ingrid etter oldemor, men det kan også bli noe helt nytt. Marie fikk selv de vakre franske navnene Marie Agathe Odile til dåpen - og hennes mor heter Francoise. Ett eller to av disse navnene tror jeg også kan komme med i navnet til en ny liten prinsesse.

Les også:Glad liten prins fyller år

Press
Det virker kanskje middelaldersk, men av pliktene til en nygift prinsesse er å produsere kongelige arvinger. Det står i jobbesrkivelsen når man gifter segm, skriver danske BT.dk. Hadde det gått et år eller enda lenger hadde prinseparet begynt å kjenne presset på å produsere en liten prins eller prinsesse.

Bare noen få måneder etter bryllupet i mai startet spekulasjonene i danske presse om Marie allerede var gravid. Det var hun ikke, men denne uken kom den gledelige nyheten om at hun er bortimot tre måneder på vei.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I god form
Prinsessen er for tiden i Marokko på sitt første offisielle besøk for det danske kongehuset. Ifølge danske aviser har Marie vært i særdeles god form de første månedene av svangerskapet og kommer ikke til å roe ned jobbingen ennå.

Marie og Joachim skal sammen med prinsene Felix og Nikolai bo på Schackenborg Slott i Møgeltønder med sitt nyeste familiemedlem. Side2 besøkte den koselige landsbyen i forbindelse med prinsebryllupet i mai - se bilder og les saken her!

Les mer om Europas kongebarn: En dag blir de dronninger

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken