(SIDE2): Lille prins Henrik er bare et år og to måneder, men det er nok ikke utenkelig at den danske prinsefamilien vil ha familieforøkelse i løpet av kort tid.

For prinsesse Marie (34) ønsker seg helt klart flere barn - kanskje en liten prinsesse til den store gutteflokken?

Les også: Se, så stor han har blitt!

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Elsker alle prinsene
Prinsessen elsker ifølge danske Billed-Bladet å være bonusmor for prins Joachims to prinser, Felix (7) og Nikolai (10).

Familien på fem bor i den lille landsbyen Møgeltønder helt vest i Danmark, på Schackenborg slott. Felix og Nikolai bor også halvparten av tiden hos mamma Alexandra.

Begge guttene har to sett ekstraforeldre - både i prinsesse Marie og grevinne Alexandras ektemann, Martin Jørgensen. Marie forteller ifølge det danske ukebladet at hun var svært spent da hun møtte Joachims sønner for første gang, men at det gikk veldig fint.

Prinsessen vet godt hvordan det føltes for guttene å møte pappas nye kjæreste.

- Jeg har selv vært i en situasjon der jeg fikk en bonusmor. Faren min giftet seg igjen etter mine foreldres skilsmisse, så jeg visste hvordan jeg ønsket å møte Nikolai og Felix. Selvfølgelig visste jeg ikke akkurat hvordan de hadde det, men jeg kunne sette meg inn i deres sted. Og jeg følte meg straks velkommen hos dem. Jeg tror virkelig de ønsket at pappaen deres skulle bli glad igjen, og at det var viktig for dem, forteller Marie.

Joachim og Marie møttes første gang i 2005, og fikk tid til å være kjæreste og bli godt kjent før de giftet seg i mai 2008. Ett år etter kom prins Henrik Carl Joachim Alain til verden. Storebrødrene elsker sin lillebror, og Marie roser sine stesønner fullt ut.

- Jeg kunne ikke fått kjærligere stesønner. De er de beste. De er morsomme og veldig sjarmerende. Jeg elsker å være sammen med dem, og så er de så glade i lillebroren, selv om det er stor aldersforskjell på dem, sier prinsessen.

Avslører frieriet
I det store intervjuet gjort av magasinet Femina røper også Marie hvordan Joachim fridde til henne. Han spurte ikke Maries foreldre om hennes hånd, men gikk til bestemoren.

- Og min bestemor tenker ikke på hva eller hvem folk er, hun ønsker bare at jeg skulle være glad. Så da hun hadde vært sammen med prins Joachim i én time var hun overbevist om at jeg hadde gjort et godt valg. Min mann er også smart. For da han skulle fri til meg, ba han min bestemor om min hånd først, før han spurte min foreldre. At han gjorde det fikk meg til å elske ham ennå høyere, sier Marie.

Til bryllup
I sommer ferierer prinsefamilien i Maries fødeland, Frankrike - nærmere bestemt på prins Henriks vinslottet Caïx som ligger ved Cahors.

Prins Joachim måtte være regent under kronprinsesse Victoria og prins Daniels bryllup i juni, da resten av den danske kongefamilien reiste til Stockholm. Men i august når eksprins Nikolaos av Hellas gifter seg med Tatiana Blatnik, skal både Marie, Joachim, dronning Margrethe og kronprinsesse Mary til Hellas. Kronprins Frederik er på ungdommens sommer-OL i Singapore, han må representere som fersk IOC-medlem.