(SIDE2): Mandag var det duket for stor bursdagsfeiring i København. Dronning Margrethe fylte 72 år, og det feires alltid behørig med flagging og hyllest fra slottsbalkongen på Amalienborg eller et av de andre danske slottene.

Stolt mor
Det er første gang vi får se det ferskeste medlemmet av kongefamilien også. Prinsesse Marie (36) og prins Joachims (43) lille navnløse datter. En svært stolt Marie smilte fra øret til øret og klemte på den lille datteren mens familien hilste på de fremmøtte på slottsplassen.

Prinsessen er nummer ti i tronfølgerekken, og kom til verden i slutten av januar. Først i slutten av mai røpes navnet, da blir hun døpt i Møgeltønder kirke. I rød jakke over svart skjørt passet Marie på jenta som var tullet inn i et grågrønt teppe.

Sammen med mann og resten av ungene rundt seg var det en helt klart lykkelig prinsessen som viste en årvåken lilleprinsesse fram for danskene.

Bursdagsfeiring
Balkongen på Amalienborg er nesten blitt for liten for den store danske kongefamilien. Ungeflokken har økt betraktelig bare det siste året, med tilskudd av kronprinsparets tvillingene og prinseparets sønn og datter.

Dronning Margrethe nyter åpenbart å ha familien sin rundt seg, og var i storslag da hun hilste folket i tradisjonen tro midt på dagen på bursdagen. Dagen ble feiret med alle barna og barnebarna på slottet.

Den danske dronningen våknet allikevel til en trist nyhet på dagen sin - hun mistet en av sine aller beste og eldste venner i skispreder Arnold Mærsk Mc-Kinney Møllers, som døde mandag morgen.

Les også: