(SIDE2): Prinsesse Marie fyller 36 år 6. februar, altså dagen etter at kronprinsesse Mary jubilerte.

I København var det i helgen kjempefest på Amalienborg slott for den danske kronprinsessen som ble 40, men det spørs nok om prinsesse Marie var til stede lørdag kveld. Marie ble mamma for andre gang for snaue to uker siden, og om hun faktisk var med på den store festen er ikke kjent.

Falt for franske Marie
Den franskfødte prinsessen ble født Marie Agathe Odile Cavallier og kom til verden i Paris i 1976. Foreldrene, Alain Cavallier og Françoise Grassiot, skilte seg i løpet av Maries barndom. Moren Françoise giftet seg på nytt og både hun og Alain fikk barn på hver sin kant, og Marie har fire halvbrødre. Prinsessen vokste opp i både Frankrike og Sveits.

Joachim falt for Marie kort tid etter skilsmissen med hans første kone, grevinne Alexandra. Når forholdet til Marie faktisk startet er ikke kjent, men de skal ha møttes under en middag i Danmark.

Den danske prinsen ble fotografert sammen med Marie under en privat ferietur til Frankrike sommeren 2005, og siden den gang har de to vært et par. I løpet av 2007 ble forholdet forsterket ytterligere, Marie hilste på dronning Margrethe (71) og prins Henrik (77), og senere det året fridde Joachim.

Bryllupet ble holdt i sjarmerende Møgeltønder i 24. mai 2008. Den lille landsbyen er hjemsted for paret. De bor på Schackenborg slott sammen med sin felles prins Henrik (2 1/2) og sin nye prinsesse, og Joachims sønner Felix (9) og Nikolai (12) når de ikke er hos moren.

Etter fødselen har Marie og Joachim ifølge danske medier oppholdt seg i København, for å være nær sykeshuset i tilfelle noe skulle skje med den lille prinsessen.

Morsrollen viktigst
Marie har en rekke høy beskytterskap i tråd med sin prinsesserolle. AIDS-fondet, Danmarks Skiforbund, Copenhagen Jewellery Fair og Landsforeningen for autisme er bare noen av organisasjonene hun er engasjert i.

Men prinsessen har selv uttalt at den aller viktigste rollen er å være mor. Hun og Joachim fikk en liten jente 24. januar, og på vårparten skal det holdes dåp i hjembyen. Først da får vi vite hva de har tenkt å kalle prinsessen. Men først er det altså bursdagsfest for prinseparet.