(SIDE2): Prins Joachim (40) og prinsesse Marie (33) er på et åtte dagers langt besøk til Kina. Med seg på lasset tok de sin snart sju måneder gamle sønn - lille prins Henrik Carl Joachim Alain.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Tente julelysene
Den lille prinsen er en liten hjerteknuser og fortsatt veldig ung, så det er ikke så rart at han er med på alt foreldrene må foreta seg på vegne av det danske kongehuset.

Men selv om Henrik (for han blir bare kalt Henrik etter sin farfar) blir tatt vare på av en barnepasser under besøket, så fikk Henrik være med da juletreet ble tent på det eksklusive hotellet Four Seasons i Hong Kong.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mamma Marie, i rød kjole for anledningen, klemte og koste på sin lille gutt og strålte rett og slett om kapp med lysene på det store juletreet. Treet kommer for øvrig fra prinseparets hjem i Møgeltønder, fra eiendommen Schankenborg slott, og ble gitt i gave til hotellet.

Kulturelt besøk Joachim og Marie koste seg, klappet og lo under førjulshyggen. Prinseparet gjester også Beijing for blant annet å fronte dansk mat, kunst og design.

De har også åpnet utstillingen «The Danish Design Jewels» på et stort kjøpesenter i Hong Kong og deltar på en rekke kulturelle arrangement under besøket som avsluttes i helgen.

Joachim og Marie har vært på flere utenlandsturer siden bryllupet i mai i fjor, men det er første gang de er borte såpass lenge og så langt borte.

Møttes i Hong Kong
Reisen til Hong Kong bringer nok tilbake minner for Joachim også, som bodde og arbeidet i byen på 90-tallet. Det var også her han i 1994 møtte sin ekskone Alexandra som han giftet seg med bare ett år etter møtet og fikk sønnene Nikolai (10) og Felix (7) med.

Joachim og Alexandra var gift i nesten ti år før de ble skilt i 2005.