(SIDE2): I Møgeltønder kirke samlet hele den danske kongefamilien seg til dåp søndag ettermiddag.

Prins Joachim (42) og prinsesse Marie (36) ankom kirken med sin lille datter klokken 17. Det var prinsessse Marie som bar Danmarks ferskeste prinsesse til dåpen.

Marie var kledd i en vakker kremhvit kjole bar den lille prinsessen inn til dåpen, mens Joachim holdt prins Henrik i hånden (2). Joachim hadde mørk dress, men med lyserosa slips – for å hedre at det er jente han denne gangen bærer til dåpen.

Dagens hovedperson, bærer den sammen dåpskjole som prins Henrik gjorde den gang han ble døpt. Så klart med rosa bånd på, skriver danske bt.dk.

Endelig oppkalt
Det knyttet seg ekstra spenning til hva prinsessen skal hete. I Danmark er det kongelig tradisjon at man ikke røper navnene før dåpen. Og så klart får også hun fire navn, nøye gjennomtenkt og valgt med bakgrunn av både den kongelige familie og Maries franske bakgrunn.

Det er København-biskopen Erik Normann Svendsen som får æren å si navnet offisielt for aller første gang.

Den lille prinsessen har altså fått navnet Athena Margurite Francoise Marie.

- Athena Marguerite Francoise Marie! Veldig vakkert navn til en veldig vakker, liten prinsesse. På forhånd håpet jeg jo at hun ville få navnet til sin farmor som ett av sine fire navn - og det gjorde hun jo - som sitt andre navn. Så mormors navn og så sin mors. Men hovednavnet var uventet - men svært vakkert, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til Side2.

(artikkelen fortsetter under bildet)

For dronningen er det første gang hun har fått et barnebarn oppkalt etter seg. Det skulle altså bli den åttende i rekken.

- Farmor Margrethe er nok svært stolt. Hun har selv aldri lagt skjul på at hun selv ønsket seg en datter etter Frederik og Joachim. Det fikk hun aldri, men hun er til nå blitt farmor til tre jentebarn, og den siste er altså oppkalt etter henne - på fransk! sier kongehuseksperten.

Kirken var full av gjester, om lag 200 i tallet. Og var så klart pyntet riktig til den store dagen.

- Jeg merket meg ellers at kirken var pyntet med rosa blomster i anledning prinsessedåpen - og at pappa Joachim også bar rosa skjorte og slips til dressen til ære for sin lille datter, sier Totland.

Privilegert prinsesse
I talen la ikke presten skjul på hvor privilegert den nesten fire måneder gamle jenta er.

- Men det er ikke fordi hun er prinsessen, men fordi hun har tre eldre brøde som vil beskytte og skjemme henne bort, sa Erik Normann Svendsen.

Hun har fått seks faddere, blant dem ingen kongelige, men mange gode venner og nær familie.

Prinsesse Maries halvbrødre, Gregory Grandet og Edouard Cavallier er faddere. De har også valgt Carina Axelsson, som er forlovet med prins Gustav af Berleburg, Maries gode venninnner, Julie Mirabaud og Henriette Steenstrup og prinseparets venn, Diego de Lavandeyra.

- Jeg synes det var en vakker gest at Carina Axelsson, som er samboer med prins Joachims fetter prins Gustav av Berleburg, men fortsatt ikke gift, er blant fadderne - sammen med to av prinsesse Maries brødre, sier Totland.

Det har blitt observert at ansatte fra prins Henriks barnehage Møgeltønderhus er invitert til dåpen, noe som er uvanlig, skriver flere danske medier. Den lille prinsessen skal nok begynne i brorens barnehage om en stund.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fest i landsbyen
Prins Joachim og prinsesse Marie seg giftet samme kirke for fire år siden. Møgeltønder er 800 år gammel, og er lokalkirken til prinseparet som bor her på Schackenborg slott

De to deler bryllupsdag med prinsesse Märtha Louise og Ari Behn – altså 24. mai. Den lille landsbyen er igjen i kongelig modus, akkurat som de var under prinsebryllupet. Kaker ble bakt fra den lille kafeen, blomster, flagg og sang fylte gatene, skriver danske medier.

Festligheter på slottet
Kronprinsesse Mary (40) kom i en nydelig lys peplum-drakt med blå småblomster over det hele. Hun holdt en blå- og hvitkledd prinsesse Isabella (5) i hånden, som også hadde pyntet seg med en liten blomst i håret. Kronprinsen holdt en dresskledd prins Christian (6) i hånden. Mens dronning Margrethe (72) og prins Henrik (77) kom med Joachims eldste sønner, prinsene Nikolai (12) og Felix (9).

Av de 200 dåpsgjestene er halvparten invitert til Schackenborg slott etter dåpen. Blant dem er så klart Joachims eldste sønner, dronning Margrethe og prins Henrik, kronprinsparet med deres barn prins Christian og prinsesse Isabella. De seksten måneder gamle tvillingene Vincent og Josephine var ikke med i selve dåpen, men de er nok ganske sikkert med til festen.

Siden prinsessen er den tiende i arverekken er det ikke vanlig at man inviterer øvrige kongelige. Så derfor var den ingen fra verken det norske eller det svenske kongehuset i dåpen.