(SIDE2): - «Dette bringes med all kjærlighet i verden, og som alltid en million hjertelig takk for å bringe slik glede til denne pikens liv», skriver prinsesse Diana i et brev til Fayed etter å ha tilbrakt seks feriedager på hans yacht i 1997.

Dianas brev til «Darling Dodi» ble fredag lest opp for juryen i London i forbindelse med granskningen av parets dødsfall. Brevene gir et glimt av lidenskapen i en ny romanse, beskrives det, ifølge nyhetsbyrået AP.

Brev og gave
Michael Mansfield er advokaten til Fayeds far, Mohamed Al Fayed, og i dag presenterte han også et brev den tidligere prinsessen sendte sammen med mansjettknapper som var en gave til Fayed:

«Kjære Dodi. Disse mansjettknappene er den siste gaven fra mannen jeg elsket høyest i hele verden, min far. Jeg gir dem til deg fordi jeg vet hvor mye glede det ville gitt ham å vite at de var i så sikre og spesielle hender. Kjærlig hilsen Diana».

Mansfield la fram brevene fradag i forbindelse med utspørringen av Dianas venn Rosa Monckton, som uttalte torsdag at hun trodde at Diana fremdeles prøvde å komme seg fra et tidligere forhold da romansen med Fayed startet.

Den 31. august 1997 døde Diana etter å ha vært utsatt for en bilulykke i høy hastighet i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris, sammen med Dodi Al-Fayed og deres sjåfør Henri Paul. Dianas død har vært et viden omtalt emne, og flere har knyttet bilulykken til ulike konspirasjonsteorier. Blant de mest skeptiske er Mohamed Al-Fayed, faren til Dodi, som døde i ulykken.

Han påstår at Diana og sønnen var i ferd med å bli forlovet da de, ifølge ham, ble drept i et komplott arrangert av prins Philip, dronning Elizabeth III ektemann, for å unngå å få en muslim inn i de kongelige kretser.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!