Gå til sidens hovedinnhold

- Stureplan er hemmelighetsfullt og privat

Derfor tiltrekkes Madde og co av Stockholms heteste partyområde.

STOCKHOLM (SIDE2): - Stureplan er et torg med masse av utesteder, og det er ikke bare vanlige kroer og barer, men det er mer eksklusive steder. Det er nattklubb det koster ganske mye å komme inn på, og det er der «kremen» fester hvis man kan si det slik. De som har penger, forteller den svenske hoffreporteren, Johanna Lejon, til Side2.

Lejon arbeider i ukebladet Svensk Damtidning, og er på plass utenfor Grand Hôtel der de kongelige gjestene, så vel som andre vip-gjester til morgendagens bryllup begynte å ankomme fredag formiddag.

Les mer her: Ari: - Festen begynner nå!

Ble partyprinsesse
Luksusområdet, i bydelen Östermalm, har alltid vært en lekeplass for Sveriges rikeste unge. Og kongebarna har også hengt seg på.

- Det er kjent for at være et sted der ikke alle får komme inn. Er det ikke gjesteliste, så er det slik at noen vakter som peker ut dem som får komme inn. Det er litt spesielt. Det bestilles ofte hele flasker med champagne, og så videre. Så det er litt mer luksuriøst enn vanlige svenske steder, sier hoffreporteren.

- Det var på Stureplan som prinsesse Madeleine begynte å gå ut da hun var i slutten av tenårene. Hun ble fotografert på noen klubber, en som het Laroy blant annet, og det var da hun fikk dette kallenavnet «partyprinsessen», nettopp på grunn av sin festing på nettopp Stureplan, forteller Lejon.

Venninnenettverket rundt Madde gjorde så godt de kunne for å holde henne skjult for paparazzifotografer og andre skuelystne.

- Tidligere da Madeleine var veldig bevoktet da hun gikk ut, da var hennes venner veldig påpasselige overfor henne. De løftet sine Louie Vuitton-veskene opp rundt henne for å skjerme henne, forteller Johanna.

Stureplan holder fortsatt stand som et av de mest populære partyområdene i Sverige. Hoffreporteren tror svaret på populariteten kan ligge i eksklusiviteten

- Jeg tror det er dette med at alle ikke får lov å komme inn, det er litt mer eksklusivt. Det er litt hemmelighetsfullt og privat. Når kjente personer besøker Sverige, som konserter med Lady Gaga og One Direction, så fester de alltid der. Og da er det bare et eksklusivt klientell som får lov å komme inn, sier hun.

Ladet opp med fest
Chris O`Neill (38) ladet opp med hemmelig fest på fancy nattklubb natt til fredag.

Prinsesse Madeleine (30) ble ikke med på den store festen etter nasjonaldagsfeiringen, men forloveden tok med seg sin kommende svoger prins Carl Philip (34) og en liten vennegjeng til luksusstrøket. Chris skal ifølge Aftonbladet ha festet på en av de aller mest kaksete klubbene kalt The Wall.

- Chris og Madeleine var sammen ute på Stureplan da de nettopp hadde møttes våren 2010. De møttes via felles kjente, og samme høst reiste Chris over til Sverige for å besøke Madeleine og hennes venner. Da var de ute på Stureplan også. Så det er ikke første gang han er ute der, forteller Johanna.

Stureplan er kjent for gode og dyre restauranter i tillegg til de mange eksklusive nattklubbene. Chris og gjengen skal ha inntatt en bedre middag på Sturehof, før de fortsatte festen på nattklubben ut i de sene nattetimer. Side2 var på plass i det fasjonable strøket torsdag kveld og fredag formiddag, og stemningen var stor på de mange uteserveringene.

I dag har Madeleine blitt jetsetprinsesse, og omringer seg med et bredt nettverk på Manhattan. Chris sine mange finansvenner er blitt en del av hennes krets også. Men Johanna Lejon er ikke i tvil om at Madeleine kommer til å fortsette med å gå ut på Stureplan når hun er i den svenske hovedstaden.

- Det er der Madeleine går ut når hun er hjemme. Hun fester på disse vip-områdene inne i klubbene, altså et litt mer privat avdeling der man får være helt i fred, sier hun.

Side2 er på plass i Stockholm under bryllupet 8. juni - følg med for oppdateringer!

Les mer fra Stockholm:

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken