Gå til sidens hovedinnhold

Prislapp: 60 mill

Oslo Børs knytter seg tettere til London Stock Exchange.

Oslo Børs og London Stock Exchange har inngått en samarbeidsavtale, skriver Oslo Børs i en pressemelding torsdag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Børsene skal nå samarbeide på tvers av aksje-, rente- og derivatmarkedene, og avtalen innebærer blant annet at London Stock Exchange Group leverer handelssystemer for alle Oslo Børs’ verdipapirmarkeder, og at handelssystemet vil gi god tilgang til markedene i London, Milano og Oslo. Ambisjonen er også å se på muligheter for medlemskap på tvers av de tre børsene, skriver Oslo Børs i meldingen.

- Vi er fornøyde med avtalen og mulighetene den gir til å videreutvikle det norske verdipapirmarkedet. Dette er en naturlig utvikling for Oslo Børs som øker vårt distribusjonsnettverk i Europa. Vi tror at partnerskapet vil styrke både likviditeten og den generelle interessen i vårt marked. Ved å kombinere våre komplementære styrker, vil begge parter dra nytte av samarbeidet og sette oss i stand til å yte enda bedre service for kundene våre, sier Bente A. Landsnes, børsdirektør ved Oslo Børs.

Oslo Børs tar sikte på å ta i bruk TradElect for aksjer og obligasjoner i 1. kvartal 2010.

- Overgangen til handelssystemene TradElect og SOLA vil sannsynligvis innebære en prosjektkostnad på i overkant av 60 millioner kroner for Oslo Børs. Med handelsvolum og handelsinntekter for Oslo Børs på nivå med 2008, vil den årlige kostnaden ved bruk av TradElect og SOLA være omtrent den samme som for dagens handelssystemer, skriver Oslo Børs i meldingen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken