Gå til sidens hovedinnhold

Luksussalget har løsnet

Flere spektakulære salg den siste tiden. Se bilder.

Tre hus over 40 millioner er solgt på tre måneder. Det er sjelden kost i det norske boligmarkedet.

SE BILDER AV DE DYRESTE LUKSUSHUSENE NEDERST

Etter å ha forsøkt siden i fjor vår, klarte endelig luksusmegler Miguel Vivot Sørholt å selge strandvillaen i Strømstangveien ved Snarøykilen for 43 millioner kroner.

SELGE HUSET? Finn megler

På nyåret ble det også kjent at Adam Ikdal sikret seg Prinsessealleen 16 på Skøyen for svimlende 47 millioner kroner.

Ikdal driver stort innen bedriftsrådgivning i Boston Consulting Group (BCG), der han er Norges-sjef. BCG er konkurrent til det mer kjente McKinsey.

Med et herskapshus til nesten 50 millioner, har Ikdal tatt et kvantesprang opp «boligstigen». Ikdal og familien bodde ikke dårlig før heller. Han solgte Barnålveien 15 på Malmøya for nesten 23 millioner.

Ikdal rakk akkurat ikke å bli nabo med milliardær Kjell Inge Røkke, som i høst flyttet fra Prinsessealleen 18 til sin nye praktvilla - trolig Norges dyreste - på Konglungen i Asker.

I oktober kjøpte finansmannen Christian Otto Sinding en perle av et funkishus på Bygdøy for 40 millioner. Selger var reklamekjednis Nils Petter Nordskar.

Odd Kalsnes i Privatmegleren har vært en av hovedstadens luksusmeglere i en årrekke.

Han sier til Nettavisen at markedet for de dyre boligene har tatt seg opp. Dette gjelder særlig i sjiktet under de aller dyreste - boliger til 12-15 millioner kroner.

- Her er det nå et voldsomt trøkk, sier han.

Som eksempel nevner Kalsnes en hvitmalt villa i eksklusive Trosterudveien i Holmenkollen. Prisantydning er 12 millioenr kroner - ikke akkurat en rimelig bolig.

- Her hadde vi 3000 klikk på annonsen det første døgnet. Vi har nå sendt ut over 100 prospekter, sier Kalsnes om boligen som skal vises til helgen.

Det er få eiendommer i Norge som oppnår en pris på over 40 millioner.

De siste to årene er det omsatt to eiendommer mellom 40 og 50 millioner på Snarøya. I Haldenveien gikk en funkisperle for 40,5 millioner til investor Ola Sætre, mens gigantvillaen «Halden Hovedgård» i Haldenveien 2 gikk til Hanne Madsen for 45 millioner.

En stor murvilla i Kristinelundveien 18 på Frogner gikk i fjor for 47 millione r til eiendomsinvestoren Georg Clausens GC Eiendom. Selger var Maria Elisabeth Young Savabini. Hun tilhører familien som tidligere eide Hadeland Glassverk.

De virkelige store eiendomshandlene ligger imidlertid noen år tilbake (se bildekarusellen nedenfor).

Vel og merke med ett viktig unntak: Sommeren 2009 kjøpte flyarving Erik Braathen Strømstangveien 9 på Snarøya for fantastiske 130 millioner kroner.

DE BILDER AV DE DYRE EIENDOMMMENE:

4015

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken