Prodigy
Invaders Must Die (Singel)
Take Me To The Hospital

(SIDE2): Det er ikke mer enn drøye ti år siden Prodigy var det heiteste i åtte sko.

Med gigasuksessen «The Fat Of The Land» entret technoheltene mainstreamen for alvor, og den generelle tonen blant musikkviterne var at britene var i ferd med å gjøre gitarrock irrelevant.

Nå i 2008 er ståa ganske så annerledes. Garasjerock, sippeband som Coldplay og siden de siste års nu rave-bølge har alle hatt sine minutter i solen. I mens har Prodigy sakket akterut, noe deres mildt sagt skuffende forrige plate «Always Outnumbered, Never Outgunned» fra 2004 var et pinlig prov på.

Denne gangen er både Keith Flint og Maxim med på laget igjen (sist var det kun sjefen Liam Howlett igjen av originalbesetningen), så tegnene er gode for alle dere nittiallsnostalgikere der ute.

Men så var det musikken, da.

Ja, «Invaders Must Die» preges av kjente Prodigy-varemerkene med vrengt bass, fengende synthriff og rocka gitarer. Likevel føles comeback-singelen som en aldri så liten skuffelse. Mens deres innovative eskapader fra gamle dager fortsatt låter friskt, er det noe datert og impotent over dagens sound.

Og kanskje aller viktigst: Låtas «hook» er ikke i nærheten av å fenge like mye som for eksempel «Breathe» eller «Poison».

Vi både håper og tror at plata som ventes i mars 2009 inneholder sterkere spor.

Låta kan lastes ned gratis fra bandets offisielle hjemmesiderfrem til onsdag 3. desember.