(SIDE2:) Oscar-prisene deles ut 22. februar, og dette markerer slutten på filmåret 2008. Før den tid skal det deles ut en rekke priser fra ulike deler av filmbransjen, og disse prisene er ofte indikasjoner på hvilke filmer som blir Oscar-nominert.

En av de mest spennende prisene med tanke på Oscar-prisen, er den som deles ut av Producers Guild of America (PGA). Denne er det produsentene som deler ut, og ofte er de Oscar-nominerte filmene så å si de samme som PGAs. I 12 av de siste 19 årene har PGA-prisen gjenspeilet Oscar-nominasjonene.

Nå er årets nominasjoner klare, og her er ingen store overraskelser.

Filmene som er nominert i kategorien Beste film er «The Curious Case of Benjamin Button», «The Dark Knight», «Frost/Nixon», «Milk» og «Slumdog Millionaire».

Alle disse filmene har lenge vært Oscar-favoritter. Mange håper også at filmer som «WALL-E», «The Wrestler» og «Changeling» vil bli nominert. De Golden Globe-nominerte filmene «The Reader» og «Revolutionary Road» er også utelatt fra PGAs nominasjonsliste. Sjansen for at de fem Oscar-nominerte filmene er å finne blant disse ti kandidatene, er stor.

LES OGSÅ: Her er de nominerte

LES OGSÅ: Er dette årets beste filmer?

PGA deler også ut pris til årets beste dokumentar. De nominerte er «Man on Wire», «Standard Operating Procedure» og «Trouble the Water».

I kategorien Beste animasjonsfilm finner vi «Bolt», «Kung Fu Panda» og «WALL-E».

Prisen deles ut 24. januar