Gå til sidens hovedinnhold

Her er høstens matnyheter

Restitusjonsshaker, byggrynslunsj og pizzasaus crème fraíche med chili og mango - finner du noe som frister?

(SIDE2): Akkurat nå fylles matvarebutikkene opp med nye produkter, og nærmere tusen matnyheter skal på plass i butikkhyllene.

Halvparten er helt ferske nyheter mens andre varer har fått nytt design, pakningsendringer eller er relanseringer.

Yoghurt og byggrynslunsj
«Pressede juicer, greske Go`morgen, ekstra lettrømme, økologisk smør og ekstra lettmelk, restitusjonsshaker fra YT og egen baristamelk er noe av det vi kan friste deg med i høst» skriver TINE på sine hjemmesider.

Juicene «Sunniva Presset» er tappet på karafler og kommer i smakene Valencia Appelsin, Pink Lady Eple og Temperanillo Drue.

YT-serien kommer også med to ny produkter: YT Restitusjonsshake Sjokolade og YT Restitusjonsshake Kaffe. Ellers så kan TINE friste med flere nye yoghurtvarianter og ostetyper samt desserter som karamellmousse med karamellsaus.

Ferdigmat-giganten Fjordland kan blant annet tilby en ny byggrynslunsj med blåbær og bringebær. Dette er en miniversjon av byggrynsgrøten, kun tilsatt litt fløte.

«Det er det unike Skjåkgrynet, med de ernæringsmessige kvalitetene og den spesielle sødmefylte smaken som gjør byggrynslunsjen til et sunt og godt mellommåltid . Begeret inneholder et friskt sukkerredusert syltetøy som kan helles over», skriver de på sine hjemmesider.

Fjordland kommer også med to nye ferdigretter, okse høyrygg og lammebog.

LES MER HER: Lager gastro-Fjordland

Satser på glutenfritt
Nyheter fra Toro er blant annet flere ulike glutenfrie produkter som for eksempel glutenfri blomkålsuppe, glutenfri hvit saus og glutenfritt fiberrikt brød.

De har også laget en ny ferdigrett som består av meksikanske kjøttboller med fullkornris. Andre nyheter er pizzasaus crème fraîche med mango og chili, red curry suppe med chili, ingefær, koriander og hvitløk, og TORO Sjokoladefondant med belgiske sjokoladebiter.

Godteriyoghurt og sjokolade-comeback
Grilstad Storkjøkken lanserer to nye hamburger i hjemmelaget stil. Hamburger Homemade på 160 gram og 160g og Hamburger Slider Homemade 60gram.

Begge burgerne er laget på grovkvernet storfekjøtt. De informerer også blant annet om at Lettsalami blir erstattet med Supersalami og Mørpølse 300 gram blir erstattet med Stranda Mørsnacks 300 gram.

Hatting kan friste med det de omtaler en «het nyhet» i frysedisken, nemlig tre forskjellige toast-varianter: toast med ost og skinke, toast med ost, kylling og tomat og toast med mozzarella og pesto.

Andre nye produkter i butikkhyllene er Non Stop yoghurt og Oreo yoghurt fra Q-Meieriene, Snjo med Blåbær, Nutrilettbar med blåbær søtet med stevia, og Nidar-sjokoladen Soho relanseres.

LES MER HER: - Dette er ikke mat!

Kommentarer til denne saken