Gå til sidens hovedinnhold

- Profesjonelle og gode

VIF-rekruttene klatret over nedrykkstreken etter en solid kamp mot Fram Larvik.

Vålerengas andrelag vant den viktige bortekampen mot Fram Larvik 3-0 mandag kveld. Lars Vincent Andersen, Chuma Anene og Mohammed Fellah scoret målene.

- Vi gjennomførte en profesjonell og god kamp. Som ventet måtte vi forsvare oss på mange dødballer og andreballer i førsteomgang. Den testen bestod vi, sier Vålerenga-trener Aleksander Olsen til vif-fotball.no.

- Kampforløpet viste at laguttaket og den lille formasjonsendringen fungerte. Vi spilte med Nikolai Næss mellom forsvarsfireren og de to på midten, ikke mellom midtbanen og angrepsleddet som vi pleier. Det ga oss bedre kontroll på i overgangsspillet og skapte bedre balanse i laget. Vi endret ikke så mye i måten å spille på, det handler mer om at vi strukturerte oss litt annerledes.

Kunne scoret flere mål

Lars Vincent Andersen ga Vålerenga ledelsen fra straffemerket 20 minutter ut i førsteomgang etter at Håvard Nielsen hadde blitt felt. Like etter pause doblet Chuma Anene ledelsen.

- Scoringen til Chuma var viktig. Vi hadde hatt brukbar kontroll i førsteomgang også, men etter 2-0 var det egentlig avgjort, det åpnet seg store rom og vi kunne fort scoret både et fjerde og femte mål.

Innbytter Mohammed Fellah fastsatte sluttresultatet til 3-0 to minutter på overtid og sendte Vålerenga to plasser opp på tabellen.

- Dette var en sekspoengskamp. Hadde vi tapt hadde situasjonen settt ganske mye mørkere ut, nå har vi alt i våre egne hender. Vi er forbi Harstad og Fram Larvik på tabellen og må holde minst ett av lagene bak oss resten av sesongen. Målet vårt nå er å kapre minst syv poeng på de fire siste kampene. Det tror vi holder til fornyet kontrakt.

- Lagseier

Trenerne Aleksander Olsen og Gary Chapman hadde med seg en fin miks av unge talenter og erfarne a-lagsspillere til Larvik.

- Dette var en lagseier, der både junior- og a-lagsspillerne gjorde jobben sin. Men i den situasjonen vi er i er det klart det er viktig med et solid bidrag fra de eldste. A-lagsgutta må levere også på dette nivået og det gjorde de i dag med en svært profesjonelt gjennomført kamp.

Fram Larvik - Vålerenga 2 0-3 (0-1)
Fram stadion

Mål: 0-1 Lars Vincent Andersen (str. 20), 0-2 Chuma Anene (52), 0-3 Mohammed Fellah (92)

Gult kort Vålerenga: Andreas Nordvik, Nikolai Næss

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn - Freddy dos Santos, Aleksander Solli, Andreas Nordvik, Lars Vincent Andersen - Nicolai Næss - Kristofer Hæstad (Mohammed Fellah fra 86), Shola Akinyemi - Chuma Anene, Sidoine Oussou (Shåresh Ahmadi fra 73), Håvard Nielsen

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året