Gå til sidens hovedinnhold

Knakende god hjernetrim

DS-spillet «Professor Layton and Pandora's Box» byr på en rekke utfordrende nøtter.

Eventyrspillet «Professor Layton and the Curious Village» til Nintendo DS er blant de mest nerdete spillene som finnes. Riktignok byr det på en interessant detektivhistorie som fortelles gjennom lekre mellomsekvenser og velskrevet dialog, men stjernen er uten tvil de over 100 underholdende og utfordrende oppgavene du må løse for å komme deg gjennom.

Oppgavene er av samme type som du finner i for eksempel Donald og Illustrert Vitenskap, såkalte «brain teasers», og fokuserer for det meste på logikk eller matematikk. Hvis du synes spillet høres kjedelig ut kan du bare kutte her, for oppfølgeren byr i bunn og grunn på mer av det samme.

Annonse: Prøv et gratis hjernetreningsspill på Hjerneklubben.no

Spennende historie

«Professor Layton and Pandora's Box» starter med at en av Laytons gamle kollegaer blir drept under mystiske omstendigheter, og sammen med sin unge assistente tar Layton saken. Den eneste ledetråden de har er en togbillett, så de to bestemmer seg for å ta toget og se hva som skjer.

Fortellingen er like spennende og godt forfattet som i originalen, og i motsetning til i eneren skal du utforske flere forskjellige steder. Du oppholder deg med andre ord ikke lenger i bare en landsby.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mange gode oppgaver

Akkurat som i originalen må du løse oppgaver for å komme deg videre, og nå føles de mer knyttet til det som skjer i spillet. Der hvor «Curious Village» av og til serverte nøtter som ga inntrykk av å være helt tilfeldige, skal du i «Pandora’s Box» for eksempel hjelpe assistenten å pakke eller sørge for at tog passerer trygt.

Alt styres ved hjelp av den trykksensitive skjermen og oppgavene er varierte, godt designet og varierer i vanskelighetsgrad fra enkelt og til grusomt vanskelig. Heldigvis er samtlige slik at løsningen er opplagt når du først skjønner greia, og hvis du kjører deg fast kan du bruke «Hint coins» for å få hjelp. Pass for øvrig på, spillet gir deg bare et begrenset antall slike.

Noen svakheter

Det eneste jeg savnet i eneren var en kladdefunksjon, enkelte av oppgavene var så krevende at i hvert fall jeg måtte frem med penn og papir. I «Pandora’s Box» har utviklerne implementert denne funksjonen, men spillet får likevel ikke toppkarakter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Noen oppgaver går ut på det samme som enkelte i «Curious Village» og løses naturlig nok på lik måte, noe som er litt slapt. Et annet minus er at selv om historien er spennende og dialogen godt skrevet, er en del samtaler for lange. Du ender av og til opp med å kjede deg, hoppe over det som blir sagt og ikke få med deg noen ting. Utviklerne kunne med andre ord godt komprimert manuskriptet litt.

En hjernetrimhit

På tross av at enkelte oppgaver er litt for like noen fra originalen og en del samtaler er for lange, er «Professor Layton and Pandora’s Box» et underholdende og utfordrende spill som anbefales alle med sans for å trene de små grå. Historien er spennende og oppgavene mange (over 100 og du kan laste ned flere fra nettet), varierte og godt designet.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?